16. sep
 
Kosthold og helse
Pensjonistpartiet.

Publisert: 08.sep.2015 04:00
Oppdatert: 08.sep.2015 12:15

Stange Pensjonistparti vil i neste periode prioritere helse og omsorg. Det er tre ting vi har merket oss som viktige for folkehelsen: Det er kostholdet, arbeidsmiljøet for de yrkesaktive og misbruk av nytelsesmidler.

Vi vet at et uheldig kosthold kan fremkalle en hel rekke sykdommer, slik som struma, benskjørhet og andre sykdommer i muskler og ledd. Kanskje er et uheldig kosthold også hovedårsak til hjerte og karsykdommer og kreft. Et uheldig kosthold kan blant annet inneholde for mye fett, salt, sukker og tungmetaller og for lite vitaminer og mineraler. Unge og eldre må også ha nok vann, som både er et viktig næringsstoff og et transportmiddel for andre næringsstoffer. Pensjonistpartiet vil derfor målbevisst gå inn for å verne om våre drikkevannskilder.

Det kan stilles spørsmål ved om maten som produseres og serveres i Stange er bra nok. Er kvaliteten på råvarene tilfredsstillende? Hvorledes går det med vannløselige vitaminer når maten varmes opp flere ganger? Slike spørsmål må vi tåle å ta opp. Det skulle bare mangle at vi ikke engasjerer oss. Er det klokt av politikere å tro at maten er bra nok så lenge det ikke kommer klager? Burde vi ikke snarest mulig ha en bruker undersøkelse i Stange? Hvor mange brukere viser symptomer på underernæring eller feilernæring? Dette bør diskuteres nå i valgkampen.

Vi tror de fleste stangesokninger setter pris på god helse og forstår at «maten er halve helsa». Ved å ete næringsriktig mat lever vi også lenger. Stange Pensjonistparti vil at de andre partiene skal interessere seg for dette, og tar kosthold og helse opp i valgkampen.


 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke