Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Kostnader med bompengene

Publisert: 05.mar.2019 13:02
Oppdatert: 05.mar.2019 13:32

Kostnader ved å bo i Løten og jobbe i Elverum. Jeg har prøvd å regne litt på dette, og funnet noen skremmende tall: Det vi må betale for å få lov til å kjøre rundt på Norske veier for å betale bompenger:

· Årsavgift: 3.290 kroner.

· Dieselforbruk Myklegaard-Elverum tur/retur, 2 liter diesel a 16 kroner = 32 x 240 dager = 7.680 kroner.

· Bompenger med siste satsen jeg har hørt:

· 46 kroner pr. passering= 46 kroner x 2 = 92 x 240 dager = 22.080 kroner.

· Sum kostnader for å kjøre Myklegaard-Elverum 240 dager pr. år = 33.050 kroner.

Så da må man altså tjene ca. 52.000 kroner før skatt for å få igjen nok til å komme fram og tilbake mellom Myklegaard og Elverum 240 dager pr. år. Og da er ikke kostnader med bilhold ellers tatt med. Innkjøp, vedlikehold, forsikring osv.

Og dette er slett ikke en unik sak, men jeg tar opp den saken med riksveg 3/25, som vil gripe ganske hardt inn i vår, og mange andre løtensokningers økonomi. Og det verste er at vi i Løten-bygda, sannsynligvis av praktiske årsaker, ikke kommer til å bruke den nye veien. Kun for å komme over nyveien ved Myklegaard, og under nyvegen litt nærmere Elverum. Men betale skal vi.

Og lokalpolitikerne syns vel dette er helt greit, for man hører jo ingenting fra dem angående gratis gamleveg osv. De er totalt fraværende mellom valgkampene hvert andre år. Tenk hvilken vinnersak dette kunne bli i høst, hvis dere setter foten ned, og nekter bomstasjon på gamle riksveg 25. Tor André Johansen har jo oppfordret dere til å si fra at «vi vil ikke ha bompenger på sidevegen». Hvis så skjer, har han lovet på debattsider i aviser, at han skal stå på og kutte ut bommer på sideveger. Han får jo litt av en nedtur, med flertall på Stortinget, hvis han igjen må krype til korset, og si, at dette gikk ikke allikevel. Men da ser vi hvor troverdigheten ligger.

Alle sideveger til bomfinansierte veger må bli gratis, slik EU sier, men Norge har jo vært så utrolig heldige at vi har fått fritak fra den regelen. Det bør jo ikke bli slik at det er hvor høyt man skriker og klager, som avgjør hvilke sideveger som blir fritatt for dette bompengehysteriet som rir vårt land for tiden.

Hvis noen av dere som sitter og styrer dette landet synes dette er fornuftig, så kom og forklar meg hvorfor. Jeg klarer ikke forstå det.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke