Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Kostnader og garantier

0
Publisert: 16.aug.2016 04:00
Oppdatert: 16.aug.2016 06:56

Jo, da, jeg tror en kulvertløsning i vest blir til å leve med. Jeg tror ikke jeg kommer til å dø av den. Det er ikke det. Men hvis man velger en løsning som er flere milliarder kroner dyrere enn andre, da må kommunen ha en garanti om at staten dekker 100 % av regninga. Og hvis staten skal punge ut med mange milliarder ekstra, da bør det også finnes en garanti for at de ønskelige miljø- og byutviklingseffekter virkelig er effektive. I dag synes dette usikkert. Og om 50 år er det enda mer usikkert.

Jo, jeg hører at Hamar skal ta opp konkurransen med Oslo om arbeidsplasser. Det er flott, men den dagen dette er en realitet, er det ikke bare Børstadjordet som er utbygd. Da vil alt i Hamar vest for E6 være omregulert til annen næring enn jordbruk. Og jeg har prøvd å forstå hvorfor et tømmertog fra Kvam først skal nedom Hamar, for så opp igjen til Elverum, før det skal til Kongsvinger og videre til Europa. Jeg har prøvd å forstå det, men klarer det ikke.

Hvis det er så viktig at dette toget skal spare noen minutter, må det være bedre å lage et tilsving fra Espa til Skarnes og videre østover. Dette blir utvilsomt raskere, og det er ikke sikkert det blir så mye dyrere heller. For det må jo uansett lages et tilsving også i Elverum, og dette tilsvinget er uavhengig av trase gjennom Hamar.

Jeg synes også det er underkommunisert i Jernbaneverkets rapporter at også Vestalternativet trenger et tilsving for godstog til Rørosbanen fra sør, og at dette tilsvinget vil berøre Stangevegen, næringsbygg og Åkersvika i like stor grad som det Østalternativet er vraket for.

Underkommunisert er også den positive effekten Østalternativet vil ha for persontrafikken på Rørosbanen, da togene med stasjon ved Vikingskipet, slipper å snu på Hamar.

Derfor er Østalternativet best, og derfor skal vi velge dette, og vi skal gjøre det nå.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke