Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
20. sep
 
Kraftig uenig med seg selv

Publisert: 03.okt.2016 09:06
Oppdatert: 03.okt.2016 10:27

Ifølge Jernbaneverket, er inntil 600 meter akseptabel gangavstand til en jernbanestasjon. Lenger enn dette er ikke realistisk. Videre poengteres det at Vikingskipet stasjon alternativ Øst har færre bosatte/arbeidsplasser innenfor denne avstanden enn de andre alternativene. Dette er et av hovedargumentene i anbefalingen i juni.

LES OGSÅ: Om sentrumsnær jernbanestasjon

For Østfoldbanen, er konklusjonen derimot at det er aksept for en gangavstand på inntil 1.000 meter for gående. Her fungerer konklusjonen som en del av en argumentasjon mot å ha en delt stasjon for Fredrikstad og Sarpsborg. Byene ligger tett på hverandre.

Sitat fra «Konkretisering av Jernbaneverkets parkeringsstrategi, Moss - Halden, Østfoldbanen 2016»:

Avstand fra bosted til stasjon.

Det opereres med ulike avstander som folk aksepterer å gå og sykle fra bolig til stasjon - fra 400m opp mot drøyt 1 km for gående som tilsvarer 5-15 minutter gange og 1-3 km, opp mot 5 km for sykkel (Hanssen, Christiansen og Loftsgarden 2012).

600 meter er med andre ord så langt Jernbaneverket finner formålstjenlig i Hamar, i Østfold passer det med 1.000 meter. Ditto lenger for syklende. Så enten mener Jernbaneverket at hamarfolk er i dårligere fysisk form enn østfoldinger, eller så er det slik at de bare sier ting slik det passer seg.

Dette er alvorlig, fordi et av tallene er feil. Eller det er en kalkulert løgn. Og det brukes som premissgiver begge steder.

Her er hva Jernbaneverket sier om Hamar, sitat fra anbefaling, 27.06.16:

K3,(Øst) har færre bo- og arbeidsplasser i gangavstand fra stasjonen, både i dagens situasjon og ved potensiale for utvikling. For eksempel er det 6 ganger så mange bosatte/arbeidsplasser innenfor gangavstand (600 meter) i K1 med kulvert, som ved en stasjon ved Vikingskipet i dagens situasjon.


 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke