buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
17. okt
 
«Kranglefantene»
Samarbeid i Innlandet.

Publisert: 07.jan.2016 04:00
Oppdatert: 07.jan.2016 10:26

Tre kommuneansatte i Hamar kommune + en rykende fersk kommunepolitiker refser handlingslammelsene i Hedmark og Oppland. Krangling og handlingslammelse mellom distriktene og «partifrender» skal være årsaken til at jernbanetraseen gjennom Hamar, sykehusstrukturen i innlandet og innlandsuniversitetet har stoppet, til stor skade for utviklingen i innlandsregionen.

Jeg bemerker kun:

∙ At nødvendige beslutninger ikke er tatt skyldes helt og holdent våre valg av handlings- og beslutningsløse politikere.

∙ At folks meninger til dels blir prentet i avisene skyldes helt og holdent vårt demokratis styresett. Folket har klart meningsrett. Men, engang må beslutningene tas av de ansvarlige.

∙ At tre kommuneansatte kommer med kritikken er oppsiktsvekkende og heller uvanlig. Spesielt er det meget oppsiktsvekkende at en tidligere stortingsrepresentant og statsråd er med på kritikken. Hun skulle da være meget godt kjent med hva ordet «krangel» betyr.

∙ Forøvrig er jeg meget enig i at innlandets ansvarlige politikere kan virke noe sidrompa og trege.∙ Beslutningstregheten i innlandet kan etter min oppfatning reduseres - noe forenklet - med:

∙ Å slå sammen Hedmark og Oppland til et fylke med færrest mulig representanter og færrest mulig byråkrater.

∙ Å slå sammen flere kommuner innenfor rimelige grenser kan forenkle og rasjonalisere.

∙ Å redusere antall kommunestyrerepresentanter i alle kommunene til nærmere det halve av dagens nivå vil gi bedre og raskere resultater. Hamar kommune har for eksempel hele 39 representanter. 19 burde kunne holde.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat