17. sep
Artikkelforfatter Peder Arne Farberg.
Foto: Jens Erik Jensrud
 
Krav til Hamar vest
Vang Arbeiderforening har drøftet jernbanetraseen i Hamar.

Publisert: 04.jun.2015 04:00
Oppdatert: 04.jun.2015 10:10

Hovedmålet må være å få dobbeltsporet til Hamar i 2024 og til Lillehammer i 2030, slik Nasjonal transportplan legger opp til. Alle parter må føre en konsekvent politikk for å nå dette målet. Det er viktig å huske på at vi ikke har noen tid å miste, og at det er avgjørende å holde tidsplanen i planarbeidet. Holder vi ikke tidsplanen, risikerer vi at andre prosjekter kommer foran oss i køen og i verste fall at banen ikke blir bygd til Hamar, og i alle fall ikke videre til Lillehammer.

Vang Arbeiderforening avventer utredningene før de tar standpunkt til trasevalg, at enkelte grupperinger har alle fasitsvarene alt nå kan tyde på en skjult agenda. Vi vil arbeide for at minst mulig av bebyggelse blir berørt, vi kan ikke godta at en ny bane raserer noen bydel. Likeså er vi klar over at pris spiller en stor rolle, og derfor er vi opptatt av at alle utredningene er fullverdige. Derfor er vi bekymret over enkelte utspill fra Jernbaneverket, det virker som de har bestemt seg for å følge dagens trase oppå bakken.

Vi ber derfor Hamar kommune om å kreve følgende i utredningen av Hamar vest (H1):

Tunell eller kulvert fra Bryggeriet. Traseen skal ikke ligge høyere enn på dagens stasjon. Undergang under alle sporene til parkeringshus på andre siden av stasjonsbygningen. Dagens skinnegang for oppstilling av godsvogner fjernes. Ny adkomstvei fra parkeringshus til ny bru ved Espern. Traseen må ikke hindre en enkel adkomst til friluftsområdene på utsiden av jernbanen. Strandgateparken må opparbeides helt ned til ny trase. Det må også komme tydelig frem hva Jernbaneverket bekoster av infrastruktur på alle alternativene.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke