Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Krematorium viktigere enn sykehus?

Publisert: 04.apr.2019 13:36
Oppdatert: 04.apr.2019 13:47

Er krematorium viktigere enn sykehus? Det mener øyensynlig Hamar Ap som med glede legger ned Hamar sykehus og sender lokalbefolkningen til Mjøsbrua. Krematorium derimot mener partiet det er helt avgjørende at Hamar har innenfor kommunegrensa. For fjerde gang har Hamar Ap derfor som valgløfte at de skal bygge krematorium, men som tidligere har partiet ikke funnet ei krone til formålet. Heller ikke da de hadde flertallet og muligheten til å realisere egne løfter.

Jeg er veldig for gjenbruk, men å bruke opp igjen et valgløfte fire ganger er kanskje litt i overkant?? Også for HA, som enda en gang gjør Aps valgløfte til en «nyhetssak».

I følge Hamar Ap er det uverdig at folk må krysse kommunegrensene for å kremeres. Men det er altså ikke uverdig hvis du er alvorlig syk? Denne logikken er ikke helt enkel å forstå. Hvis jeg for egen del måtte prioritere mellom sykehus og krematorium, ville jeg nok valgt sykehuset. Sykehuset kan jeg tross alt bruke flere ganger! Og betydningen for lokalsamfunnet er definitivt større.

Hamar krematorium pusses nå opp utvendig for 16 millioner kroner. Heller ikke det greide Hamar Ap da de satt med flertallet, det ble med praten. Hamar formannskap har vedtatt å gå for en regional løsning på krematoriesaken og det jobbes det med. Et krematorium er en investering på 60-70 millioner, det er komplisert å drifte, og det krever et antall kremasjoner som langt overstiger Hamars behov for å få en fornuftig driftsøkonomi.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke