15. sep
ALVORLIG: Når vi får tilbakemeldinger om ansatte med ansvar for å følge oppimot 50 barn hver, er dette alvorlig; både for barna det gjelder, men også for de ansatte. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix
 
Krever flere ressurser og kompetanse i barnevernet
BARN OG BARNEVERN: FO Hedmark organiserer blant andre barnevernspedagoger og sosionomer i det kommuneale barnevernet, og de har et genuint ønske om at barn får en best mulig oppvekst.

0
Publisert: 25.mai.2016 04:05
Oppdatert: 25.mai.2016 04:05

De ansatte har stort engasjement og kjærlighet til jobben, og er opptatt av at det er solid kvalitet på utførelsen. Selv om de har en av verdens mest betydningsfulle jobber, får de altfor sjelden høre nettopp det.

Uthenging i media, vold og trusler om vold, samt et enormt arbeidspress, gjør at barnevernstjenesten har et høyt sykefravær, og antall ansatte som slutter er stort (SSB). FO Hedmark har også tidligere varslet om sin bekymring for rammene og arbeidspresset mange barnevernsansatte jobber under. Vår erfaring er at lite er endret. Det er på høy tid å gi de ansatte bedre arbeidsvilkår. Dette vil komme barn, unge og deres foreldre til gode.

Fordi dette ofte er mennesker i svært vanskelige og konfliktfylte situasjoner, er barnevernet avhengig av at ansatte både har faglig kunnskap og nok tid til å bygge gode relasjoner. Når vi får tilbakemeldinger om ansatte med ansvar for å følge oppimot 50 barn hver, er dette alvorlig; både for barna det gjelder, men også for de ansatte.

Åtte av ti familier erfarer at de får god hjelp fra barnevernet (Oppdragsrapport, Bufdir). Også mange tidligere barnevernsbarn mener at den voldsomme kritikken mot barnevern nettopp vil gjøre tjenesten dårligere, for eksempel i form av lav status og hyppig utskiftning av ansatte.

Hele ca. 80 prosent av ansatte i kommunalt barnevern mener at arbeidsmengden hindrer dem i å gjøre en så god jobb som de ønsker (FOs barnevernundersøkelse fra 2015). Kommunene må derfor tallfeste hvor mange barn en ansatt skal ha ansvar for. For å tilfredsstille krav til forsvarlig kvalitet bør de ansatte ikke ha ansvar for flere enn 9–15 barn hver.

Det er vanskelig å forstå at det ikke er kompetansekrav for å jobbe i denne tjenesten, noe det absolutt bør være. Kjernekompetansen må ha utdanning som barnevernspedagog eller sosionom, eventuelt vernepleiere der det arbeides miljøterapeutisk. Ikke minst må det stilles spesifikke faglige krav til barnevernsleder.

Innen alle arbeidsfelt finnes det personer som er uegnet. Uegnede personer skal heller ikke jobbe i barnevernet. Dette kan sikres med å gi barnevernspedagoger og sosionomer autorisasjon. Det vil sikre kvalitet, bl.a. kan autorisasjonen trekkes tilbake i gitte tilfeller.

Om Hedmark-kommunene vil, kan det gis enda bedre tjenester – noe disse barna og familiene absolutt fortjener!

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke