hacklink
18. sep
 
Krever lærerdekning i tråd med lovverket

Publisert: 13.mai.2019 14:38
Oppdatert: 13.mai.2019 14:55

Til skolestart i august mangler det i Hamar kommune 19,5 lærerstillinger i 1-7. trinn. Kravet er hjemlet i opplæringsloven, og Hamar oppfyller ikke lovens unntaksbestemmelser. Aller verst er det ved Rollsløkken og Storhamar barneskoler, som mangler henholdsvis 4,1 og 3,8 lærere, men samtlige barneskoler har underdekning på minst 1,1 stillinger.

Som foreldre på Rollsløkken opplever vi at dyktige lærere fortviler over mangel på ressurser og lærertimer til å følge opp elevene i den grad de har krav på. En dårlig vedlikeholdt bygningsmasse med små klasserom, få grupperom og manglende ventilasjon er heller ikke tilpasset behovene og kravene til en moderne skole.

Vi har nylig kunnet lese om og glede oss over kommunens gode økonomi, men det er helt uakseptabelt at barnas læringsmiljø svekkes for å pynte på kommunens budsjetter og KOSTRA-tall. Vi krever lærerdekning i tråd med lovverket og forventer at de nødvendige stillingene utlyses og besettes umiddelbart.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke