hacklink
18. sep
 
KrF og HAs leder

Publisert: 02.mai.2019 14:17
Oppdatert: 02.mai.2019 14:30

Hamar Arbeiderblad skriver i sin leder 30. april om KrFs landsmøte under overskriften: KrF på full fart mot høyre. Det må HA gjerne mene, men argumentasjonen de bruker trenger noen kommentarer.

KrF stemte som eneste parti mot den 3-delte permisjonsordningen da den ble vedtatt i Stortinget. Grunnen til det er ut fra et hensyn om valgfrihet for familiene. I ettertid ser vi også at systemet er veldig rigid og at det er lite fleksibelt for familiene til å velge annerledes ut fra familienes forskjellige behov.

På landsmøtet kom det forslag om at hele permisjonsordningen skulle bestemmes av familiene selv og ingenting skulle være forbeholdt far. Dette forslaget fikk støtte fra bare et lite mindretall. Verken partiledelsen eller Innlandet KrF sin delegasjon støttet dette forslaget. Så kan man selvfølgelig diskutere hvor mange uker som skal forbeholdes far som er «rett». Etter mitt syn er ikke det poenget her. Det viktigste er at en viss del av permisjonen bør forbeholdes far. Det er det et stort flertall for i KrF. Vi har ikke vedtatt noen ny familiepolitikk slik man får inntrykk av i HA. Vårt program ligger fast.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke