hacklink
18. sep
KRF: Tidligere KrF-leder Kjell Arild Hareide og barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF).
 
KrF trenger støtte - ikke svikt

Publisert: 23.jan.2019 15:50
Oppdatert: 23.jan.2019 15:56

Det er tungt og trist å være vitne til et KrF som er delt på midten. Det som gjør det ekstra trist er alle utmeldingene.

Selv har jeg vært aktiv i KrF i over 60 år. I alle disse årene har jeg hatt tillitsverv i KrFs organisasjon og i det offentlige, både på lokalt, regionalt og noen ganger også på sentralt nivå. Men en ting er totalt fremmed for meg: Å melde meg ut av KrF – melde meg ut av dette partiet som har vist meg så mye tillit gjennom så mange år, for meg er det utenkelig.

Jeg nærer så visst ingen begeistring for Frp. Det er med svært blandede følelser jeg konstaterer at KrF nå sitter i regjering med dette partiet. Men midt i de vonde følelsene må vi være i stand til å løfte blikket såpass at vi ser at regjeringsplattformen så langt i fra er reinspikka Frp-politikk. KrFs fotavtrykk er også tydelige.

Jeg sørger over Knut Arilds fratreden som leder, selv om jeg fullt ut forstår at han valgte å trekke seg. Men jeg er overbevist om at han som stortingsrepresentant vil fremme tydelig KrF-politikk. Og han trenger støtte. Den beste måten å støtte han og partiet på, er å bli stående som medlemmer og aktive. Vi må alle gjøre det vi kan for å samle partiet. Det skjer ikke ved å melde seg ut.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke