Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
KrFs politikk og HAs leder

Publisert: 28.aug.2018 15:35
Oppdatert: 28.aug.2018 15:43

HA har i sin leder 27. august skrevet om KrF og reaksjonene som har kommet etter at partiets familiepolitiske talsmann Geir Jørgen Bekkevold viet Mona Høvset, partiets kommunikasjonssjef som giftet seg med en kvinne.

HA skriver slik: «Dette hadde vært idyll, hadde det ikke vært for en ting. Høvset giftet seg med en kvinne. Det tåles ikke i den konservative delen av KrF». Dette er i beste fall svært unyansert. At to kvinner gifter seg har ikke vært den store diskusjonen, men at vielsen har vært utført av en stortingsrepresentant og familiepolitisk talsmann i vårt parti. Dette kan også underbygges med at det er andre i KrF som har inngått likekjønnet ekteskap uten at det har vakt oppsikt.

Man kan også undre seg over hva HA hadde skrevet hvis det hadde kommet for en dag at en stortingsrepresentant i KrF som også er prest hadde et ønske om å vie et likekjønnet par men at partilederen hadde satt ned foten. Da hadde partilederen også inntatt rollen som biskop noe han har vært tydelig på å ikke gjøre. Derfor blir sammenligningen med Per Sandberg sin Iran-ferie ikke særlig treffende. Vår familiepolitiske talsmann har to roller, både prest og stortingsrepresentant. Hareide er sjef kun over stortingsrepresentanten. Men i ettertid har vi jo sett at dette er vanskelig å skille for mange av våre medlemmer.

Etter mitt syn er vårt partiprogram tydelig om ekteskap og samliv. Vi løfter fram ekteskapet som en ordning mellom mann og kvinne og presiserer at dette har dype røtter i tro og tradisjon. Samtidig står det også i vårt partiprogram at vi anerkjenner og respekterer at mennesker er ulike og tar ulike valg for sine liv. KrF har også ansvar for å sikre andre former for forpliktende samliv mellom to voksne og ivareta barn og voksnes juridiske rettigheter uavhengig av samlivsform.

KrF sitt program skulle derfor være et svar på HA sitt ønske om at KrF må akseptere at homofile har den samme rettigheten til å inngå ekteskap som alle andre.

Fylkesleder Hedmark KrF

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke