Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Krise og skandale?
Vedtak gjort i Ringsaker

Publisert: 15.apr.2016 04:00
Oppdatert: 15.apr.2016 09:22

«Det kommunestyret har bestemt må følges, ellers blir det krise og skandale,» leser vi. Det er protestene mot utbygging av Lunkelia, og også mot vedtaket slik det kom i kommunestyret jeg sikter til. Hadde denne personen som forlot møte fått stemt, hadde det blitt 20 mot 20. Men alt som er vedtatt av et kommunestyret, er vel ikke alltid blitt fulgt opp? Jeg vil nevne to eksempler.

I 1964 ble Furnes, Nes og Ringsaker sammenslått. Forutsetningen var at Moelv som var sentrum i kommunen og Brumunddal skulle utvikles parallelt. Men hva har skjedd? Moelv er blitt renset for alt av offentlige arbeidsplasser. Herredshuset i Moelv ble bygget for den kommunale administrasjonen men flyttet til Brumunddal.

Ellers har jeg på listen min en 10-15 andre kontorer eller institusjoner som er flytta fra Moelv til Brumunddal. Nå skal det bygges 26 nye omsorgsboliger i nærmeste fremtid. Rådmannen har foreslått de lagt til Brumunddal, og droppe de som skulle bygges i Moelv. Omsorgskomiteen ber om at åtte får bli i Moelv.

Når en ser hva som tidligere er bestemt, må åtte være et rimelig ønske. Jeg siterer fra den boligsosiale handlingsplanen. Der står det som mål: «Bygge 15 nye serviceleiligheter i tilknytning til Moelv bo og aktivitetssenter.» Et annet sted står det: «Bygge 20 nye omsorgsleiligheter sentralt i Moelv, og 40 i Brumunddal.

Tomt ble avsatt til dette formålet ved «Moelv Bo». Formålet med tomta ble vel glemt, for den er tatt i bruk som parkeringsplass for barnehagen. Det er en stor, god parkeringsplass litt lengere oppe, hvorfor kunne ikke den brukes?

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke