Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Kristelig Folkeparti eller Kristelig Sentraliseringsparti?

Publisert: 26.sep.2018 11:36
Oppdatert: 26.sep.2018 14:28

Regjeringen og KrF har blitt enige om å gjennomføre regionreformen med tvang, til tross for en stor folkelig motstand. Slike bakromsvedtak er med på å svekke tilliten til demokratiet.

Vi er svært skuffet over at regjeringen kjører på med en reform som er en sentralisering uten like. Samtidig vet vi godt hvilken politikk regjeringen står for; FrP og Høyres mål er å bli kvitt fylkeskommunen. Regionreformen er et steg på veien, så det kommer sånn sett ikke som noen stor overraskelse at de vil slå sammen fylkene. At KrF kan være med på dette vedtaket, derimot, er trist å se. KrF kunne vært med på å styrke folkestyret, men har i stedet valgt å gå inn for å svekke det.

Tjenestene og beslutningene flyttes enda lenger unna folk. Det er vanskelig å se hvordan de nye, gigantiske fylkene på noen som helst slags måte skal være bedre rustet til å ta imot nye oppgaver fra staten enn de nåværende fylkene er. Dagens fylker håndterte tidligere sykehusene, en oppgave som er klart større enn det som nå blir overført. Å da si at det trengs større fylker for å håndtere disse nye oppgavene holder ikke vann.

Den store taperen opp i det hele er folket, som nå blir regelrett overkjørt av regjeringen og KrF. Spillereglene for sammenslåing av fylker har ikke blitt fulgt. Selv om Stortinget er suverent, må man som folkevalgt politiker følge opp befolkningens ønsker. Å velge å ignorere en folkeavstemning er en hån mot dem som må leve oppe i alt.

KrF betegner regionreformen som det største distriktsløftet i nyere tid. I realiteten medfører reformen større geografiske avstander, et mer sentralisert maktapparat og lengre vei fra de folkevalgte til befolkningen. Utkantene i de gamle fylkene blir enda lenger unna sentrum med større fylker. Hedmark Senterungdom kommer fortsatt til å være en sterk stemme mot regionreformen, og er oppriktig skuffet over at KrF nå har gått inn på samme side som regjeringen i dette spørsmålet.

Jesper Nohr

leder i Hedmark Senterungdom

Karoline Otine Finden Barka

styremedlem i Hedmark Senterungdom.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke