Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Kristendommen truet av utryddelse?
Religion.

Publisert: 20.jan.2016 04:00
Oppdatert: 20.jan.2016 12:02

Jeg ser i HA 9. januar at Gunnar Brudelistiller spørsmål om kristendommen skal utryddes. Men dette kan han ta helt med ro. De som ikke tåler kristendommen, har ikke mye å stille opp med, selv om de delvis har statskirken på sin side til hjelp. Mange har prøvd tidligere, men har måttet gi tapt.

Russland. Sovjetunionen prøvde, men måtte gi opp. Kristendommen er på frammarsj i Russland, og kommunestyret i Sovjetsky har bestemt at de vil ha Jesus og kristendomsopplæring i både skole og barnehage. 90 prosent sier i dag at de tror på Gud. I USA sier mer enn 90 prosent at de tror på Gud.

Afrika. Den ateisten og politisk kommentator Matthew Parris har hevdet i The Times at Afrika trenger Gud framfor alt annet, og at misjonærer er løsningen til Afrikas største problem. Han har selv vokst opp i Afrika.

Nigeria er ett av landene Reinhard Bonnke har hatt møter. Han hevder at så mange som en million mennesker kan si ja til Jesus på ett eneste møte, og de fleste er muslimer. Disse blir alle registrert. I Kina, hvor Bibelen tidligere var totalt forbudt, trykkes det nå millioner av bibler som myndighetene selv distribuerer. Midtøsten. Mer enn ni millioner barn i den arabiske verden ser regelmessig på kristent barne-tv fra SAT 7-KIDS.

India. Bare i staten Uttar Pradesh ble det i 2001 startet 1000 nye menigheter. Verdens befolkning øker med 2,3 prosent hvert år, mens kristendommen øker med 4,9 prosent. Av 125.000 som blir kristne hver dag i verden, er 19.000 muslimer.

El Salvador. Byen San Marcos var landets farligste by hvor bankene måtte stenge på grunn av mye kriminalitet og bankran. Men så ble det startet et bønnenettverk for byen, og etter ett år sank kriminaliteten med 80 prosent, og litt senere kunne politimesteren i byen erklære San Marcos fri for kriminalitet.

Dette er bare noe av det som skjer rundt om i verden, som vi ikke hører så mye om i norske medier. Men dette burde være noe å tenke på for de som vil avkristne landet vårt. Mord og annen kriminalitet øker her i landet, i takt med avkristningen.

Og vi ser at muslimene i dag prøver å ta seg inn i europeiske land, som har vært preget av kristen tro, i stedet for til land med deres egen religion. Så noen utryddelse av kristendommen kommer ikke til å skje, men jeg er enig med Gunnar Brudeli i at altfor mange er likegyldige til det som skjer her i landet, også kristne.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke