Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Kristnes holdning til homofil praksis

Publisert: 20.apr.2017 14:51
Oppdatert: 20.apr.2017 16:16

Det norske samfunn har endret seg dramatisk de siste årene. Store deler av den kristne kirke er i fortsatt drift. Alle kristne kirkesamfunn merker presset.

Det som var veldig utbredt i gammel tid homofil praksis spesielt mellom mann-mann går som en babyloksk pest over verden. På Lots som var samtidig med Abrahams tid ca. 1800 f. Kr, skjer saker som ligner det som skjer i verden i dag. Quaranen og Bibelen har nesten identiske historier her. Innbyggerne i Sodoma knokker på Lots dør og vil at han skal utlevere to gjester. De vil ha homoseksuell omgang med den. Men Lot sier bestemt nei. Både Quranen og Bibelen beskriver de to gjestene som engler. Her er Bibelens versjon i 1 Mos 19:

1 «De to englene kom til Sodoma om kvelden mens Lot satt i byporten. Da Lot fikk se dem, reiste han seg og gikk dem i møte, bøyde ansiktet til jorden.»

Vi vet at Lot og hans døtre kom seg ut av Sodoma før Herren lot ild regne fra himmelen grunnet Abrahams bønn for byen. Senere skjenker Lots døtre faren full og får to barn med sin far. Resultatet blir beskrevet i 1 Mos 19:

«Nå skulle begge døtrene til Lot ha barn med faren sin. 37 Den eldste fødte en sønn og ga ham navnet Moab. Han er stamfar til moabittene, som finnes den dag i dag. 38 Også den yngste fødte en sønn og ga ham navnet Ben-Ammi. Han er stamfar til ammonittene, som finnes den dag i dag.» Heretter var det alltid konflikt mellom disse folkegruppene og Israel når de ble folk etter Jakob, som fikk navnet Israel.

Senere kom Jesus og hans 12 apostler pluss Paulus på banen. Alle lærte at å leve i bevisst synd ikke var særlig lurt. Jesu halvbror Jakob virket strengere her enn Paulus. Men det er Paulus som sier i romerbrevet 1:

26 «Derfor overga Gud dem til skammelige lidenskaper. Kvinnene deres byttet ut det naturlige samliv med det unaturlige. 27 På samme måte sluttet mennene å ha naturlig samliv med kvinner og brant i begjær etter hverandre. Menn drev utukt med menn, og de måtte selv ta straffen for sin villfarelse.

28 De brydde seg ikke om å kjenne Gud, derfor overga Gud dem til en sviktende dømmekraft, så de gjør slikt som ikke sømmer seg.»

Selv politikere på høyt nivå i Norge viser i dag sviktende dømmekraft og vi har fått ny eketskapslov stikk i strid med Guds lov.

Informasjonssekretær Adventistkirken Hamar

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke