Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
LØTEN: Sentrum i vekst, på begge sider av jernbanelinja.FOTO: TROND LILLEBO
 
Kryssing av Rørosbanen i Løten
Stasjonsbyen Løten har vokst siden sin spede begynnelse med Berg Stasjon i 1852.

0
Publisert: 09.feb.2015 06:45
Oppdatert: 09.feb.2015 07:43

Hele tiden har Rørosbanen ligget der, som ei pulsåre gjennom kommunen og fylket vårt. Vårt håp er at jernbanen fortsatt vil være viktig i årene som kommer. Vi arbeider for en framtidig elektrifisering, modernisering.

Krysning av Rørosbanen for fotgjengere har vært viktig. All den tid Løten sentrum har vokst på begge sider av jernbanelinja. Vi ønsker fortsatt vekst i Løten senrum, og vi ønsker bedre tilgjengelighet og sammenkobling av begge sider, for myke trafikanter. Derfor har Løten Arbeiderparti gitt sin tilslutning i flere runder ved vedtak i kommunestyret både i perioden 2007-2011 og inneværende periode, til en forbedring av Løten sentrum.

Vi mener at den foreslåtte krysningen forbedrer framkommeligheten for myke trafikanter, tilrettelegger for økt bruk av buss og tog, forbedrer parkeringssituasjonen i Løten sentrum, og på den måten også tilrettelegger for kunder til butikker og bedrifter.

Dette er et 50 års løft for Løten. Sentrumsutvikling skal gagne de enda flere som skal bo her. Det planlegges boligprosjekter på Næstadjordet og «Hed-pall» tomta. En utvidelse av Bergumfeltet er på trappene.

Nåværende sentrumsplan ble utarbeidet i perioden 2007-2011. Alle partier som var i Kommunestyret, hadde med en representanter hver i gruppa som arbeidet fram planen. Kommunestyret vedtok planen, enstemmig i mars 2011. Gjeldende sentrumsplan, forteller om ulike viktige tiltak, som kan gjøre stasjonsbyen mer attraktiv og skape rom for økt aktivitet.

En forbedret fotgjengerkryssing av jernbanen, er blant tiltakene som står oppført med høy prioritet, for å lykkes med god sentrumsutvikling. Løsning og utforming som er valgt, er den rimeligste av flere framlagte alternativer, og den er universelt utformet etter dagens lover og krav i henhold til dette.

Jernbaneverket vil bidra med noe over fire millioner kroner til utbedring av plattform for togpassasjerer i samme byggeperiode. Grunnundersøkelser og anbud er kvalitetssikret og vi føler oss trygge på at det ikke vil komme noen store overraskelser underveis.

Løten kommune har solid økonomi, en god del midler oppspart i fond og vi har forholdsvis lav gjeld pr innbygger.Løten Arbeiderparti mener derfor at denne investeringen er et godt tiltak og nødvendig, for å gjøre sentrum og området rundt, enda mer trivelig og tilgjengelig i framtida.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke