Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Kul, nyskapende, annerledes

Publisert: 24.sep.2017 19:27
Oppdatert: 24.sep.2017 19:42

Teater Innlandet turnerer i september og oktober på kulturhus med teaterinstallasjonen Solveigs 2. sang. Vi markerer Peer Gynts 150 års-jubileum med en kul, nyskapende og utfordrende opplevelse.

I HA fredag 22. september skriver en publikummer om sin opplevelse av Teater Innlandets Solveigs 2. sang. Han gjorde «et forsøk på å tilegne seg en moderne kulturopplevelse» og han likte ikke opplevelsen. Det er greit å ikke like, og man kan jo kalle tiden bortkastet hvis man bruker tid på noe man ikke liker, men man kan også kalle det en ny og annerledes opplevelse.

Og det er virkelig det Solveigs 2. sang er. Dette er noe helt annet enn teatret noen gang har tilbudt. Stykket inviterer og utfordrer publikum til å lage historier og tolkninger selv; tolkninger av hørespillet fra NRK Radioteatret og visuelt overveldende bilder og film av teatrets Kristin Bengtson. Men hva handler det om? Det er vanskelig å si. Hver enkelt kan ha sett og hørt helt ulike historier.

Med Solveigs 2. sang utfordrer vi den vanlige oppfatning av hva en teateropplevelse er. Vi tror at nettopp annerledesheten er noe som må omfavnes. Dette er samtidskunst, og det er vår jobb å tilby den. Vi må tørre å sprenge grenser.

Teater Innlandet spiller teater for alle, der de bor. Det å spille for alle betyr også å spille for de få. Men vi oppfordrer alle: ta sjansen! Uansett om man ender opp med å like eller ikke like opplevelsen kaller vi den ikke bortkastet. Vi kaller den kul, nyskapende og annerledes!

teatersjef Teater Innlandet

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke