Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Kultur eller ukultur
Festivalstøtte.

Publisert: 07.des.2015 04:00
Oppdatert: 07.des.2015 08:30

Jeg skjønner at jeg snart kan bli pepet ut. Når jeg drister meg til å skrive ned noe av det jeg tenker om det som er å lese i HA, angående ymse slag kulturaktiviteter. Det tyder på at de forskjellige festivalene som avvikles i byen, jeg nevner her bare jazzfestivalen og ølfestivalen, er å regne som høyverdig kultur. Byen vår innehar nå et nytt kulturhus med svært romslige lokaler.

I min uvitenhet undres jeg på om de ovennevnte festivalene samarbeider med kulturhuset.

Summerfade søkte kommunen om 350.000 kroner i støtte, men rådmannen, så seg ikke i stand til å yte et så stort beløp. Til tross for at kommunekassen er aldeles tom, klarer rådmannen å gjøre det kunstverket å se seg i stand til å foreslå for kommunestyret at Summerfade får 30.000 kroner i støtte fra kommunen.

Det er ikke lett å bedømme om rådmannen hadde blitt mer populær eller om han hadde blitt mindre populær hvis han hadde ytt et mye høyere beløp, og så tjene inn igjen mellomværet i budsjettet ved å spare inn noen tusinger i eldreomsorgen, skoler og sandstrøing utenfor byens helse og omsorgssentre.

Det hadde vært mye mer seriøst, hvis de som planlegger slike festivaler, hadde laget et budsjett for arrangementet. Jeg mener ikke her at det kan være en post i budsjettet som lyder slik: Underskudd blir å søke kommunen om inndekning.

Om ledelsen for slike festivaler mener å hyre inn en veldig populær og kostbar artist, burde det vel gå an at man selger alle billettene, før man tegner kontrakten med artisten. Da slipper man å gå til kommunen etter at forestillingen er over med det budskapet at arrangementet gikk med et dundrende underskudd på 350.000 kroner på grunn av at publikummet sviktet.

Til slutt er det fristende å spørre Andreas Hansen, om det er en trussel mot kommunen at hvis den ikke påtar seg å legge ut for de underskudd disse festivalene pådrar seg, så må festivalen avsluttes. Nei vel det må være grei hoderegning at hvis inntektene ikke er store nok til at de dekker utgiftene, har ikke festivalen noen berettigelse.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke