17. sep
Idrett: OL i 1994 var et stort arrangement. Det er viktig å gi slik arrangementer offentlig støtte, skriver Tom Svellet.
 
Kultur, idrett og frivillighet i Innlandet
Kultur gir oss identitet og røtter, kultur gjør oss kjent med oss selv og kultur gir oss opplevelser som gjør at vi kjenner vi lever. Kulturen er ofte limet i samfunnet og mellom mennesker.

Publisert: 03.feb.2019 11:28
Oppdatert: 03.feb.2019 11:50

Kulturen i bygder og lokalsamfunn er ofte basert på samspill mellom proffe aktører og lokale amatører. Samspill mellom frivilligheten og det offentlige er også svært vanlig og gir som regel gode resultater.

I sum er kulturlivet en viktig og god markedsfører av våre små og store kommuner i Innlandet, i tillegg til at det er identitetsskapende.

Kultur og frivillighet kan i et større perspektiv også ha betydning for hvor folk bosetter seg og dermed også påvirke tilflytting, boligbygging og ha positiv innvirkning på det lokale næringslivet.

De som engasjerer seg i kultur er ildsjeler som har et brennende engasjement og en drivkraft som kommer fellesskapet til gode. Dette må det offentlige bygge opp om og bidra med midler til.

Arbeiderpartiet i Innlandet vil løfte kulturen og idretten, styrke det profesjonelle og løfte frivilligheten og gjøre kultur og idrett tilgjengelig for alle.

I samarbeid med frivilligheten ønsker vi å utvikle gode arenaer og anlegg, gjennomføre arrangementer og styrke integrering og satsing på barn og unge.

Vi vil i samarbeid med idrettskretsen bidra til å inkludere flere i idretten og ikke minst være med å påvirke til at økonomi ikke skal være en barriere for deltagelse i idrett og frivillighet.

Å bygge opp under de som ønsker å skape et levebrød innen kunst- og kulturnæringer er ofte avgjørende i startfasen for disse gründerne. Dette vil vi bidra til. Teater Innlandet er hele det nye fylkets teater og har vist sin berettigelse siden starten i 2010. Videreutvikle denne institusjonen blir viktig.

En felles satsing for det profesjonelle musikklivet og bidra til ytterligere utvikling av de sterke spill- og filmmiljøene i regionen er også et mål.

Ung Kultur Møtes (UKM), den kulturelle skolesekken og den kulturelle spaserstokken er aktiviteter med stor betydning for lokalsamfunnet som det er viktig at stimuleres med midler.

Innlandet er kjent for mange, store og profilerte arrangementer, først og fremst OL i 1994 og Ungdoms-OL i 2016. Videre har vi de siste 25 år arrangert VM og EM i håndball, VM i ishockey og EM og VM på skøyter. Videre kan nevnes World Cup på Lillehammer, i Kvitfjell og på Beitostølen, samt Birkebeinerarrangementene.

Dette er arrangementer som profilerer Innlandet nasjonalt og internasjonalt og som det er viktig at det offentlige støtter. Det er da nødvendig at disse arrangementene og arrangementsselskapene driftes på en transparent og profesjonell måte.

I tillegg foregår det en uendelig rekke arrangementer og aktiviteter i Innlandet. De aller fleste drevet av frivillige ildsjeler med ukuelig pågangsmot til beste for fellesskapet. Derfor er det viktig at alle typer arrangementer i regi av ildsjeler og frivilligheten blir understøttet av det offentlige.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke