Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Kultur på papir

Publisert: 30.mai.2017 15:59
Oppdatert: 30.mai.2017 16:13

På lederplass 27. mai varsler HA skrinlegging av sin satsing på kulturstoff i papiravisa. Det gjør meg trist. Nettopp HA har holdt et høyt nivå og satset på kultur, i motsetning til mange andre lokal- og distriktsaviser. Hver dag har vi lesere kunnet glede oss over nyheter, anmeldelser og annet kulturstoff, skrevet av journalister med kunnskap og skriveglede. En proff og fyldig kulturseksjon.

Det digitale har tatt over, påstås det. Tja...utviklingen er ikke entydig slik. Riksaviser som Aftenposten, Dagbladet, Dagsavisen og Klassekampen satser sterkt på kultur i papiravisene, og internasjonalt er det også slik. Dette er stoff som gir leseglede, som gjør at vi setter oss nysgjerrig ned og legger merke til beskrivelse og språk – får anledning til å koble ut i en ellers hektisk og lettvint tidsånd.

Klikk? Digitalt stoff oppnår mye mer «klikk» påstås det. Men teller avisledere «klikk» på papiravisa? Hvor mange ganger om dagen tas den fram for å finne en god kultursak med fangende bilde – eller en nødvendig notis som innbyr til konsert? Raskt og lett å finne.

Og at stadig færre leser på papir? Det er ikke rart når papiraviser får stadig dårligere kvalitet...

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke