hacklink
18. sep
 
Kulturens pengegalopp

0
Publisert: 25.mai.2016 04:09
Oppdatert: 25.mai.2016 04:09

Christel Meyers har i HA 14. mai mye selvskryt av sin egen og BBLs innsats for å få bygget Kulturhuset i Hamar. Hun var da som varaordfører også leder av økonomiutvalget for denne utbygging. Det vi fikk er et dødt og kjedelig bygg, en svart kasse omkranset av glass. «Det er vårt verk», sier hun.

Christel Meyer/BBL kom i sin tid med den påstand i et avisinnlegg at det daværende bibliotekbygg var verdt 8-10 millioner kroner. Det fikk arkitektprofessor Are Vesterlid til å reagere. Hennes påstand om byggets verdi må minst ganges med ti, skrev han. Han påpekte at bibliotekbygget var ganske nytt, bare ca. tjue år gammelt, og at det var ment som et første byggetrinn. Annet byggetrinn kunne romme nødvendige rom og saler for kulturaktiviteter.

Han ga oss i «Speakers Corner» mange faglige råd, og antydet til meg at et annet byggetrinn kunne koste om lag 200 mill.kr. Hamar kommune og skattebetalerne kunne spart anslagsvis 500 mill.kr i forhold til det kulturbygg vi fikk. Men hva betyr vel en slik pølse i slaktetida! Pengegaloppen gikk i de åra for fullt i Hamar, med BBL, Meyer og Busterud som pådrivere

Det som kjennetegner denne politiske periode i Hamar er en politisk ledelse som styrte etter innfallsmetoden. Det startet med at Busterud/BBL lanserte en plan om å bygge ned Koigen med et gigantbygg på tvers av strandsonen. Hans plan ble torpedert av folkeaksjonen «Ja til et grønt Koigen». Så kom Briskebyskandalen. Deretter kampen om bevaringen av et godt bibliotekbygg, Ordfører Busterud bestilte så planer av arkitekt Kraft i 2010 til det berømte/beryktede stupetårnet.

I sum viser dette at BBL, med Høyre som makker, ikke hadde respekt for kommunalt pengebruk og byens skattebetalere. Det har resultert i stor lånegjeld med påfølgende budsjettkutt. Det rammer svake grupper og ikke byens «kulturelite».

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke