buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
KRITIKK: Dette juletreet i London får masse kritikk.
FOTO: NTB Scanpix.
 
En agurk til London
En opplyst agurk. Det er sånn det ser ut, treet Oslo kommune i år har skjenket Trafalgar Square.

Publisert: 08.des.2016 06:41
Oppdatert: 08.des.2016 06:50

Helt siden andre verdenskrig har London fått juletre fra Norge. Det de fikk i år, er så begredelig at britene er misfornøyd. Det er forståelig. Men de skulle bare visst hvor vanskelig det er å finne juletre!

Herr Glom og jeg har noen år i bransjen. Med godt humør og sjokolade i sekken stryker vi til skogs. Vi leter etter det perfekte treet. Når vi har lett lenge nok, kan kreativiteten fort ta overhånd. Det gjorde den i 2013: «Hva med det der?» spurte Herr Glom og pekte på en ruvende gran, etter at vi hadde gått i ring rundt et drøss av skrantende enebærbusker et par timers tid. Jeg skottet opp på fire meter med barnåler. Og jo, vi var enige om at midtpartiet av den sikkert kunne gjøre underverker for julestemningen. Så vi fikk veltet treet over ende, sagd av både toppen og stammen og lesset det på bilen. Mor Glom var ikke videre imponert da vi kom hjem med det som lignet en firkantet grønn kloss, men greiner så krokete at det ikke var godt å skjønne hvor stjerna skulle sitte, men med optimismen i behold lot vi det stå til. Og det gikk fint helt til treet ved midnattstid lille julaften deiset i gulvet med et brak og ble liggende og bade i vannet fra juletrefoten.

I 2014 endte vi opp med et tre som viste seg å være uten greiner. Etter noen år med uflaks var derfor Herr og Fru Glom på befaring i juletreskogen i sommer for å markere potensielle trær. Et par av dem er litt glisne på den ene siden, men kløyver man stammen på langs og limer to og to sammen, skal det nok bli bra.

Som de erfarne juletrehoggerne vi er, frister det å tilby Oslo kommune bistand når neste London-tre skal hogges. Men det spørs om julestemningen i London blir noe bedre av den grunn.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat