Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Kulturhuset: Det er fra nå av det gjelder
Hamars nye kulturhus er tatt i bruk. Ligger der, og skal brukes av kommende generasjoner i 100 – kanskje 200, år?

Publisert: 14.apr.2016 04:00
Oppdatert: 14.apr.2016 10:30

Som den kanskje største kritikeren av tiltaket – alt med økonomisk begrunnelse – ble jeg, overraskende, invitert av ledelsen ved Kulturhuset til en omvisning. Og det ble det, fra «kjeller til loft» i to timer.

Imponerende, annet kan man ikke si – om det byen har fått. En del er teater-relatert, en annen del for den allmenne «kulturen». Saler, store og mindre store rom, står til disposisjon for byens borgere: barn, ungdom, voksne, eldre. Mange av rommene fullt utrustet med musikkinstrumenter og opptaksutstyr; rockere, jenteband, janitsjarer, musikkseniorer – kom inn og spill! Teaterinteresserte kom, og opplev! Sangkor, kom inn og syng! Lag og foreninger av alle slag, ta Kulturhuset i bruk!

Alt er så fleksibelt, alt kan tilpasses ønskene. Ved anledningen var teknikere i full gang med å omgjøre Flagstadsalen til et serveringssted for 300 personer. Alle 500 setene var rullet tilbake, og stablet opp etter bakveggen. På det flate gulvet sto bord og stoler.

Politikerne har gjort sitt, de tok sjansen. Nå er det opp til byens borgere – og de i nærmeste omegn – å ta huset i bruk. Rettferdiggjøre oppføringen av denne svære kulturinnretningen – uten at det blir en økonomisk plage for kommunen - i 100 år.

Kulturhuset har en ledelse og administrasjon som er tydelig opptatt av å få Kulturhuset i god drift. Forøvrig ingen lett oppgave, kultur og økonomi har som oftest to forskjellige «kulturer».

Nå må vårt inderlige håp være at alle ting lykkes. At Kulturhuset blir en suksess. Og til husets sjef Terje Gloppen; hjertelig takk for invitasjonen og for den meget interessante omvisningen, i så hyggelige former!

Det er fra nå av det gjelder. Kulturhuset kan bli en suksess, om alle blir med.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke