15. sep
 
Kulturhuset og bruken
Svar til kulturhusledelsen

Publisert: 06.apr.2016 04:00
Oppdatert: 06.apr.2016 14:01

Ledelsen ved Hamar kulturhus har svart på mitt innlegg. Og de henter fram det så berømte hårstrået: Det var 475.000 som besøkte kulturhuset siste år, påstås det. Og tar glatt med i tallet besøkende til kinoen og biblioteket, som begge lå der fra før. De tar også med kafeen, et slikt sted som byen har flust av fra før.

Det var en ny teatersal byen trengte, til erstatning for den i Festiviteten. Kostnad cirka en fjerdepart. Byen hadde jo alt fra før. Biblioteket og Sangens og Musikkens hus ble jevnet med jorden, for å gi plass til dette store, nye.

Å drifte huset koster 3,8 millioner kroner, sies det. Men en glemmer det som virkelig teller: Årlige renter og avdrag, og nedskriving av anlegget på 15.000 kvadratmeter.

«At det er mørkt i kulturhuset på kveldstid er ikke riktig», skrives det. Jeg har ikke påstått det, tvert imot. Det ligger der flombelyst, hele etasjen. Som oftest. Det er derfor «hele byen» selv kan gå og se, om eller i hvilken grad etasjen er i bruk. «Toppetasjen fylles med 350–400 aktive deltakere fra lag og foreninger hver ukedag», skriver ledelsen. Dette kan ikke være mulig. Da hadde vi sett en «strøm til og fra», slik vi var lovet. Da hadde det rørt seg, storligen, bak glassveggene. Og det gjør det nesten ikke.

Det finnes ingen god begrunnelse for vedtak om anvendelse av den store summen. 662 millioner er mange penger når kommunen ikke hadde en eneste krone å legge i potten. Alt er lånte penger. Byens borgere bør ta seg en tur til Stortorget, på kvelds- eller dagtid, og jeg tør fremdeles påstå de vil oppleve det samme som undertegnede.

Det var fra politikere jeg hadde ventet meg et motinnlegg i avisen. Men jeg takker hjerteligst for ledelsens invitasjon til et besøk i kulturhuset. Jeg gleder meg. Om mine 87-årige ben holder, går jeg gjerne over samtlige 15.000 kvadratmeter.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke