Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
Passasjen: En del av de besøkende på et «lite» formiddagsarrangement sist torsdag.
 
Kulturhuset og virkeligheten sett i tusmørke
I HA 15. mars hevder Einar Lang-Ree at kulturhuset både er unødvendig og lite besøkt. Han tar feil. De reelle tallene for bruken av Hamar kulturhus så for 2015 slik ut:

Publisert: 22.mar.2016 04:00
Oppdatert: 22.mar.2016 09:56

Biblioteket, klubbscenen og Cafe Valuta hadde til sammen 200 000 gjester. Besøket i Hamar kino summerte seg opp til 180 000. 42 000 besøkte husets viktige toppetasje der kulturskolen og byens lag og foreninger holder til.

Les også Einar Lang-Rees innlegg: Forsvarer pengebruken?

Øvrige besøk i tilknytning til Teater Innlandets forestillinger og til forestillingene i Kirsten Flagstad-salen og husets Multisal rundet 53.000 ved årets slutt. Totalt besøkte dermed 475.000 kulturhuset og kinoen i fjor. Enda mer konkret, så fylles toppetasjen med 350 - 400 aktive deltakere fra frivillige lag og foreninger hver ukedag, mandag til torsdag.

At det er mørkt i kulturhuset på kveldstid er ikke riktig. Tvert i mot viser tallene 275.000 besøk på kveldstid i 2015. Vi anbefaler Lang-Ree å ta seg en tur inn, i stedet for å stå utenfor i mørket.

I sitt innlegg skriver Lang-Ree at han har sett passasjen i bruk bare en gang. Illustrasjonen som følger dette innlegget viser tilstrømmingen av gjester til et «lite» formiddagsarrangement sist torsdag der Hamar Veterankorps hadde invitert sitt vennekorps Follo seniororkester. Vi har mange slike arrangementer i kulturhuset.

De årlige kostnadene ved å drive et hus der det søkes kunnskap og opplevelser, nær sagt døgnet rundt, er – etter vår oppfatning - heller ikke avskrekkende. Det kostet å drive bibliotek, kulturskole og ungdomstilbudene ved Seaside også før kulturhuset ble bygget.

Netto årlige merutgifter ved de kommunale virksomhetene som holder til i kulturhuset er på 3,8 millioner kroner. Deler man merkostnadene på antall besøkende i kulturhuset gjennom året, representerer hvert besøk en merkostand på 7,90 kroner pr. hode.

Lang-Ree hevder at byggekostnadene for Hamar Kulturhus endte på 750 millioner kroner. Dette stemmer ikke. Sluttkostnaden på kulturhuset er på 662 millioner kroner. Av dette er 222 millioner hentet inn gjennom momsrefusjon, tilskudd, støtte og bruk av fondsmidler. I tillegg dekker husleieinntektene omlag 100 millioner av kommunens kapitalkostnader, slik at den reelle lånegjelden som dekkes over kommunes budsjetter er 340 millioner kroner.

Vi som står ansvarlige for virksomheten i Hamar kulturhus inviterer Einar Lang-Ree velkommen til en hyggelig ettermiddagsstund i huset. Vi byr på kaffe og et nærmere innsyn i de aktivitetene huset har å by på en helt vanlig dag. De er ganske mange, og han vil i tillegg møte mange andre mennesker uansett hvilken dag han måtte velge å komme.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke