17. sep
 
Kulturmillionen i Løten?
Løtens ordfører Bente Elin Lilleøkseth gikk ut i lokalpressen i forkant av valget i høst og lovet at politikerne skulle finne en million til kultur.

Publisert: 18.nov.2015 04:00
Oppdatert: 18.nov.2015 09:06

Det hun ikke sier noe om. Er beløpet ment å være en økning ut fra dagens nivå? Ska de hentes fra kommunens egne midler? Er dette engangs-støtte eller økning av årlig støtte?

Hun etterlyser også et ordentlig planverk for kultur. Dagens plan for kultur – kultur 2015 - er virkelig nok og svært konkret. Den er behandlet og vedtatt i kommunestyret den 5. sept. 2007.

Mange tiltak i denne planen er gjennomført med et godt resultat til det beste for våre innbyggere.

Ett av tiltakene som ikke er gjennomført er rehabilitering av friidretts-banen på idrettsparken. Dette er høyst påkrevet. Løten Friidrett er et lag med stor aktivitet for barn og ungdom med mange ivrige og flinke ledere og trenere. De har gjennom mange år utviklet gode utøvere som har vært gode rollemodeller for barna. En utrolig viktig forebyggende virksomhet for barn/ungdom.

Jeg uttaler meg som leder av Løten Idrettsråd i mer enn 10 år. De kommunale midler til idrett og kultur har stått på stedet hvil siden 2006. Det skulle tilsi at vilkårene for idrett og kulturen har blitt vesentlig dårligere. Fri bruk av haller og gymsaler for barn og ungdom er Norges Idrettsforbunds strategi. I Løten har vi gått motsatt vei ved å øke satsene i hall-leie og innføre leie i gymsaler.

Vi har pengene, men det er viljen til prioriteringen av barn og ungdom som dessverre har vært fraværende. Finner dere midlene, eller blir den mye omtalte og omstridte undergangen også kulturlivets «undergang»?

Lykke til med det videre planarbeidet. Håper at denne blir bred, god og visjonær. La den bli forpliktende for kommunens satsing på vårt brede kulturliv. La den ligge synlig på alle kontorplasser. Ikke gjem den i skuffen.

Vi skal følge med dere. Blir vi ikke fornøyde vil dere få høre det.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke