hacklink
18. sep
 
Kun ett land i Europa

0
Publisert: 28.mar.2015 04:00
Oppdatert: 30.mar.2015 07:40

Det er ett land i Europa som driver med dødsstraff.

Ett land hvor folk kan bli skutt i bakhodet på bakgrunn av vage anklager, ingen vitner, mangelfull bevisføring, tortur under avhør og urettferdige rettssaker.

Ett land hvor ofrene av dødsstraffen holdes skjult, og hvor foreldrene til ofrene muligens aldri vil få en grav å sørge over.

Ett land hvor detaljene rundt dødsstraffen holdes skjult, og hvor regimet ikke venter på internasjonale reaksjoner før de handler.

Ett land som fortsatt styres på lik linje med Sovjet anno 1940, og hvor det å stille spørsmål ved regimet kan tilsvare fengselsstraff.

Ett land som kun ligger 1250 kilometer fra Oslo.

Ett land som dreper i hemmelighet, nekter de pårørende et siste møte, nekter å informere de dømte og gir de dømte en inhuman behandling.

Ett land som har drept minst syv stykker mellom 2010 og 2012, men som kun dømte fire stykker til dødsstraff i 2013 uten å drepe noen.

Ett land som i løpet av påsken drepte Pavel Selyun uten å varsle hans mor, som først fikk beskjeden da hun kom for å besøke ham.

Det er ett land som i Europa i 2014 driver med dødsstraff. Hviterussland med Alexander Lukasjenko i spissen har over alt for lang tid praktisert denne ondskapsfulle, inhumane og nedverdigende straffen.

Vi i Unge Venstre mener at dødsstraff er uakseptabelt, og bruken av dødsstraff i Hviterussland må stoppes!

ungdomskandidat for Hedmark Venstre, sentralstyremedlem i Unge Venstre

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke