16. sep
ILLUSTRASJONSFOTO fra utenlandsk bildebase til fri bruk Lege - sykehus - operasjon - pasient - sykdom - skalpell Original bildetekst:
 
Kundeservice og monopol

0
Publisert: 31.jul.2015 04:00
Oppdatert: 31.jul.2015 06:59

Egentlig har jeg alltid vært kooperatør og tilhenger av f.eks. NSB. Men i dag da man begynner å skrive om å dele opp NSB og tillate flere selskaper å konkurrere om jernbanen har jeg selv fått noe å tenke på.Er monopol egentlig en riktig løsning?

Inntil nylig hadde man et tilbud på regiontoget hvor en kunne reise fra Lillehammer til Larvik eller Skien direkte uten noe tog bytte, men i det nye systemet er dette borte. Nå kan en bare reise fra Lillehammer til Drammen. Der må en bytte tog for å komme til Larvik eller Skien. I tillegg er det nå buss for tog mellom Oslo og Lysaker.

Alt dette gjøres naturligvis for å spare penger. Kundeservice er glemt, inntjening må opp eller utgifter ned. For yngre mennesker gjør det kanskje lite å hoppe av et tog for å gå over til et annet litt senere. Men jeg er blitt over 90 år og det er blitt drøyt å kjøre egen bil fra Hamar til Porsgrunn så, for å komme meg til mitt sommersted, bestemte jeg meg for å ta regiontoget og la bilen bli hjemme. Derfor ringte jeg etter billett på NSB. Da fikk jeg beskjed at jeg med all min feriebagasje må først til Oslo, der må jeg over i buss til Lysaker. Fra Lysaker må jeg på tog til Drammen og derfra kan jeg etter en stund få tog til Porsgrunn. I fjor kunne jeg sitte på samme tog fra Hamar til Porsgrunn uten togbytte. Ikke rart jeg er blitt betenk når det gjelder monopol. Litt konkurranse hadde kanskje gitt litt bedre service?

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke