hacklink
18. sep
TOG: Det nye navnet ble «Vy».
 
Kunne det heller vært NBB?

Publisert: 18.mar.2019 12:36
Oppdatert: 18.mar.2019 14:08

NSBs nye og brått presenterte navn «Vy» gir i alle fall ikke meg noen bedre vyer eller mer lovende visjoner angående togtrafikken og dens tjenester - eller kort sagt hva den står for i tida framover. I så måte kunne det like gjerne ha hett: «Må» eller «Bør», og dermed fått med en erke-norsk bokstav som å eller ø, og med det en forpliktelse nærmest innbakt i hva NSB må/bør kunne stå for og yte overfor passasjerene og kundemassen.

Jeg mener slett ikke at et navnebytte for all del må unngås, men da kunne det minst like gjerne ha blitt hetende «NorgesBaner/Buss», siden det temmelig ofte er å måtte ty til buss for tog for dette selskapet, og siden det ikke lenger er/skal være bare statlig eid som før. Da ville den nette forkortelsen ha vært «NBB» nå - og ikke NSB som før - og folk flest ville fortsatt lett ha assosiert hva dette er og hva det representerer.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke