Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
Briskeby: Slitt kunstgress.
 
Kutt i aktivitetstilbudet er ikke veien å gå
Vi lever i en tid der klimaet og klimakrise har blitt viktige begreper.

Klima og klimadebatten er viktig, men kutt i aktivitetstilbudet til unge og tiltak for folkehelsen er ikke veien å gå for et bedre klima som kan redde verden.

Gruppeleder i Hamar MDG, Katrine Aalstad, skriver i sitt innlegg i Hamar Arbeiderblad 22. november at Hamar kommune i sitt budsjettforslag ikke tar klimautfordringene på alvor. Hun skriver blant annet: «Et viktig tiltak vil være å sørge for at skolebudsjettet har midler å styrke praktisk estetiske fag, for å kunne undervise i reparasjon og gjenskaping.» Gjenskaping og reparasjon er bra det. Et fag bestående av undervisning i reparasjon og gjenskaping er ikke et fag det er plass til i skolen uten at det går på bekostning av elevers læring av grunnleggende fag som norsk, matematikk og engelsk. Det må gjerne kommet et valgfag bestående av reparasjon og gjenskapning, men å tvinge elevene til et fag på bekostning av andre grunnleggende fag er ikke veien å gå.

Videre i innlegget skriver Aalstad at 3,5 millioner på gratis parkering i to timer i Hamar sentrum og kun to millioner til sykkeltiltak ikke er et budsjettforslag for samtiden. Sykkel er miljøvennlig og bra for folkehelsen, men benyttes kun på sommeren. Bilen er nødvendig og kommer fortsatt til å være det. Et folkerikt sentrum skapes ikke uten at folkene kommer seg dit. Ja, man kan ta buss inn til sentrum, men hvis målet er å handle, og det er en stor handel eller en større vare, vil det ikke være mulig å frakte det med buss, for så å gå hjem til huset sitt, da er man avhengig av persontransport

Aalstad kommenterer også idrettsanleggene. Det er satt av tre millioner til mer istid i Vikingskipet, som vi mener er veldig bra, da det bedrer aktivitetstilbudet og det er med på å bedre folkehelsen. Hamar og omegn FpU mener tre millioner som er satt av til aktivitetstilbud er et løft for folkehelsen, mens MDG mener det er negativt fordi det øker forbruket av energi. MDG mener det burde vært satt av hele 12 millioner kroner til solceller, i stedet for foreslåtte to millioner, samtidig som de snakker ned aktivitetstilbud i byen vår.

Til slutt kommenterer Aalstad kunstgressbaner som en stor kilde til mikroplast i drikkevannet vårt. Ja, det er satt av penger til kunstgressbaner, men det fordi det som allerede er der er slitt. På Briskeby risikerer HamKam å miste lisensen til spill på nest øverste nivå i Norge, fordi kunstgresset er for dårlig. I stedet for å legge til rette for idrett på høyt nivå i Hamar og omegn, ønsker MDG å stikke kjepper i hjulene ved ikke å erstatte slitte baner.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke