17. sep
 
Kuttet i mai

Kutt er kutt. Det er bare å lese revidert nasjonalbudsjett, der det kuttes 180 millioner kroner. Rett etterpå kom rasene i Jølster og viste alvoret. Regjeringen har systematisk neglisjert rassikring i mange år. I stedet har de prioritert gigantiske motorveiprosjekter som Fremskrittspartiet er mer opptatt av. Det er farlig, for denne typen skred kommer til å øke og øke i omfang.

Denne regjeringen bruker veldig mye penger, mye mer enn noen annen regjering. At de da ikke klarer å prioritere mer til rassikring viser at de ikke tar ansvaret. SV har klart å sette av mye mer penger til rassikring og trygge veger i distriktene enn Frp, så vi prioriterer dette foran gigantveiene med bompenger Tor André Johnsen og Frp vil ha.

Kuttet i vår på 180 millioner ble begrunnet med tekniske og byråkratiske grunner, og at det ikke er prosjekter å bruke penger på. Det stemmer jo ikke, og det avvises av i hele vei-Norge. Det har ikke manglet på rassikringsprosjekter som er akutte og mangler penger.

Det viser kun mangel på handlekraft. Faktum er at det har vært en ren omprioritering bort fra rassikring til gigantprosjekter med motorveier. Det er et valg Tor André Johnsen fra Frp står bak, men som vanlig skylder han på alle andre når sannheten kommer fram.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke