Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Kvalitet fremfor kvantitet

Publisert: 23.mai.2018 15:50
Oppdatert: 23.mai.2018 16:28

Onsdag 23. mai ble det publisert ett innlegg i HA, med tittelen «Å bo og å leve», der debattanten pekte på bokvalitet i Hamar, sett opp mot kommende utbygging av området ved gamle Ankerskogen videregående skole.

Dette var godt innlegg, som ga rom for ettertanke.

Helene B. Mouawad skrev 23. mai.

Hamar kommune må nå ta noen viktige verdivalg. Dette er valg det ikke er mulig å gå tilbake på. Valg som vil prege bomiljø og innbyggermassen for fremtiden. Det er på det rene at Hamar ønsker seg stor tilflytting til kommunen. Dette er en god ting, men det er viktig at det da ikke bare tenkes på kvantitet, men også kvalitet. I kvalitet legger jeg da både type boliger, samt type potensielle nye innbyggere som har lyst på disse boligene.

Min familie og jeg flyttet selv fra Oslo til Hamar, for om lag 8 år siden. Dette valget tok vi da vi hadde et stort ønske om hus med egen hage, i tilknytning til sentrumsnær beliggenhet. Vi valgte dette fremfor det formidable jobbmarkedet som Oslo tilbyr. Oslo kan med letthet utkonkurrere Hamar både med spennende arbeidsmarked og fantastiske turområder, i umiddelbar tilknytning til byen.

Det Oslo ikke har, er boliger med hage, i en prisklasse en småbarnsfamilie har råd til. Det vil si at om Hamar ønsker å lokke familier i denne kategorien til seg, så er det dette de må kunne tilby disse familiene.

En fremtidsrettet tenking vil være om Hamar satser på å knytte til seg barnefamilier. En fremtidsrettet tenking vil være at disse barna da vil gror røtter til byen, og på denne måten etablere neste generasjon på samme sted. Høye blokker stuet sammen på et forholdsvis lite område lokker ikke til seg familier med barn.

Min oppfordring til kommunen vil med dette være å tenke fremtidsrettet. Tenk bokvalitet fremfor kvantitet.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke