Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
Sykehus: Styreleder Anne Enger lytter åpenbart til fagfolk som står med problemene hver dag året rundt.
 
Kvaliteten i fokus og pasienten i sentrum
«Større sykehus gagner ikke pasienten». Påstanden fremmes på sosiale medier med henvisning til en rapport.

0
Publisert: 25.mai.2016 04:09
Oppdatert: 25.mai.2016 04:09

Meninger

Så vidt jeg skjønner er det ikke et storsykehus, men et hovedsykehus med samling av alle spesialistfunksjonene SI utreder blant flere alternativer. Et edruelig blikk på Norgeskartet viser at Mjøsbrua ligger svært sentralt i Hedmark og Oppland med tilnærmet lik avstand til Hamar, Lillehammer og Gjøvik.

Styreleder Anne Enger i Sykehuset Innlandet uttalte fredag foran et samlet ordførerkorps, fylkesordføreren og andre representanter for folkestyret i Oppland at nettopp distriktene skal tilgodesees ved større satsing på distriktsmedisinske sentra, styrking av samhandlingsreformen og opprettholdelse av de nåværende sykehus i Gjøvik, Lillehammer, Hamar og Elverum, men med endret driftsform. Får styret makt som det har akt, vil dette styrke snarere enn svekke det medisinske tilbudet i Innlandet med sine nærmere 400.000 innbyggere.

Anne Enger lytter åpenbart til fagfolk som står med problemene langt opp over ørene hver bidige arbeidsdag året rundt. Det er kanskje ikke dumt å lytte til fagmiljøene? Følelser og fornuft slåss om overtaket i ethvert menneskesinn. I viktige anliggender må fornuften ha forrang. Selv er jeg en ganske alminnelig landsens organist. Om musikk og orgelspill kan jeg uttale meg med en viss grad av fagkunnskap. I medisinske spørsmål er jeg blank, og jeg velger å lytte mer til fagmedisinske anbefalinger enn til mannen i gata som jeg ellers nærer stor respekt for.

Hvilken vekt man skal tillegge fylkespolitikerne er en ganske annen sak. Politikk er dessverre i ferd med å bli karriéreveg og leveveg snarere enn idealistisk virke for land og folk. En klok statsmann som Oddvar Nordli har påpekt dette på sin underfundige måte. «Je’ vil heller overleve på Gjøvik enn døy på Hamar.» Med dette utsagnet tok Ap-veteranen et kraftig oppgjør med dem som vil bevare lokalsykehusene i sin nåværende driftsform for enhver pris. Prisen er i ytterste konsekvens pasientens liv og helse samt livskvalitet etter medisinsk behandling.

Er jeg da en mann som sverger til teknokrati framfor demokrati? Svaret er et avgjort nei. Viktige politiske valg må likevel tuftes på fagkunnskap. I min verden blir derfor valget enkelt og devisen følgelig «Kvaliteten i fokus - pasienten i sentrum.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke