hacklink
18. sep
Kvinnemakt: 11 kvinner i lederstillinger i Sykehuset Innlandet: Bak fra venstre: Marianne Berg, , Benedicte Thorsen-Dahl, Gro Løwe, Nina Lier, og Astrid Millum. I midten fra venstre: Randi Beitdokken, Ellen H. Pettersen, Gunn Gotland Bakke, Astrid Bugge Mjærum, Kari Mette Vika. Foran Alice Beathe Andersgaard.Foto: Thomas Strandby
 
Kvinnemakt i Sykehuset Innlandet
Jeg ønsker å komme med noen «annerledes» tanker om sykehusstriden i Innlandet. Det er kanskje ikke alle som har tenkt over at Sykehuset Innlandet i veldig stor grad styres av kvinner?

Publisert: 01.mar.2018 15:59
Oppdatert: 01.mar.2018 16:15

Styreleder er kvinne, administrerende direktør er kvinne, viseadministrerende direktør er kvinne, fagdirektør er kvinne, økonomidirektør er kvinne og et flertall av divisjonsdirektørene er kvinner. Halvparten av styremedlemmene er også kvinner.

Les om kvinnene som styrer sykehusene i Innlandet (HA 8. mars 2017).

Sykehuset Innlandet er en superproff høyteknologibedrift, den største arbeidsplassen i Innlandet.

Tradisjonelt ser man vel gjerne kvinnerollen som representant for nærhet og omsorg og at kvinner gjerne er litt mer «gjennomtenkte» enn menn. Kanskje er det ikke helt tilfeldig at nærhet og desentralisering av pleie og behandling er viktige stikkord for fremtidens satsing i Sykehuset Innlandet?

Og gjennomtenkt må man vel virkelig si at det siste og forhåpentlig avgjørende styrevedtaket var, etter en 10-15 år lang prosess hvor alle har hatt muligheten til å komme med sine innspill.

Av de som skal avgjøre SIs skjebne videre, er to av nøkkelpersoner kvinner: Både administrerende direktør i Helse Sør-Øst RHF og lederen i Helse og omsorgskomiteen på Stortinget. Det er interessant å merke seg at gjennomsnittsalderen til disse lederkvinnene ikke er spesielt høy.

Interessant er det også at de mest innbitte motstanderne av endringer i sykehusstrukturen i Innlandet, i stor grad er (halv)gamle menn. Det kan det ikke være særlig stor tvil om. Det hadde nesten vært fristende å skrive «gretne, gamle menn», men det gjør jeg absolutt ikke.

Men det dreier seg uansett om menn som i de fleste sammenhenger er vant med å få det akkurat som de vil. Ikke minst det siste utspillet fra Hamar kommune viser dette - et ufint forsøk på omkamp på overtid.

I sykehussaken tror og håper jeg at kvinnemakta blir for stor for disse mannfolka. Heia de flotte lederkvinnene våre. Og heia Mjøsbrua.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke