17. sep
 
Kvinnen må få bestemme selv

Publisert: 12.apr.2019 15:28
Oppdatert: 12.apr.2019 15:38

Det har vært mye diskusjon rundt abort. Personlig er jeg for abort, og mener kvinnen selv skal ha rett til å bestemme over sin egen kropp.

Det finnes mange grunner til at kvinnen ønsker å ta abort, og de har ofte en god grunn. Kvinner har rett til å bestemme over sin egen kropp, dette betyr altså at kvinnen kan bestemme selv om de vil gå gjennom svangerskap eller ikke. Abort kan bli med å hindre uønskede barn hvis du er i vanskelige livssituasjoner som rusproblemer, under utdanning, fattigdom eller hvis du er for ung. Abort burde også være mulig hvis kvinnen eller barnet har fått en sykdom eller en fysisk skade.

Det finnes to metoder for å avbryte svangerskap på, den ene litt mer brutal enn den andre. De to metodene er medikamentell abort som startes med en tablett. Mens den andre metoden er kirurgisk abort. Personlig synes jeg den medikamentelle metoden høres best ut fordi da kan du leve et så normalt liv som mulig helt til aborten gjøres helt ferdig. Kvinner må få bestemme selv hva de vi gjøre med fosteret, og vi må respektere at kvinnen kanskje går gjennom en vanskelig livssituasjon eller at de har blitt gravide etter voldtekt. Dette er et viktig tema, og vi i Norge må i hvertfall få muligheten til abort.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke