Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
SKOMOTE: Høyhælte sko med rund front, brukt med halvsokker inni, Høstmote for noen år siden. FOTO: NTB SCANPIX
 
Kvinner og mote
Klær og utseende er en del av identiteten vår, det spiller inn på selvbilde. Dette forteller noe om hvem vi er og hvor vi hører til.

0
Publisert: 25.mar.2015 04:00
Oppdatert: 25.mar.2015 06:52

De unge kan ofte være mer usikre på seg selv, og er mere sårbare for press på kropp og utseende, og vi ser jo hvordan markedskreftene utnytter dette. I butikkene er det nesten ikke annet å få enn det som for tiden er «in».

Dype utringninger som ikke passer for alle, i alle fall ikke for eldre som ikke synes at de har en pen hals å vise fram. Korte skjørt var det jo før bare småpiker som brukte. 40–50 åringer har jo ofte ikke de pene knærne og beina som en burde ha ved en slik mote. Hår eller hårtufser skal helst dekke noe av ansiktet, og det må skyves vekk bak øret hvor det ikke vil ligge.

Ja, dette er observasjonene daglig i TV ruta. Akkurat som lange dinglende øreringer tar dette bort noe av oppmerksomheten på det vedkommende har å si og som en vil følge med i. Dette må vi jo finne oss i, det er skomoten jeg har ment å skrive om, hvor ødeleggende det kan være for beina med stiletthæler og spisskomote. Butikkene følger jo moten, og vi kjøper. Tærne får ikke den plass de trenger, vekten kommer på forfoten til skade for både tær, fot, rygg og kropp i det hele tatt.

Kvinner får ikke sko over størrelse 42, for der stopper det. En brei sko som samtidig er vakker og hensiktsmessig er vanskelig å finne. Jeg må si var å finne, fordi jeg er sjelden i skobutikk. I sportsbutikkene kan jo vi kvinner finne gode joggesko i alle størrelser som er fine å bruke både inne i huset og ute. Da stiletthælene kom på 1960 tallet, ødela de mange golv. Høye hæler ble brukt over alt, jeg møtte de til og med på tur i Nordmarka da jeg bodde i Oslo.

Vi hører ikke om ødelagte golv lenger, så noe har vel skjedd, men ødeleggende for føtter og rygg kan det jo bli hvis man ofte bruker spisse sko med høye hæler. vi er ikke bygget like. Det kom en fotformsko på mote for en del år siden, men så populær ble den vel ikke? Jeg har ikke sett eller hørt så mye snakk om dette i senere år. Jeg må innrømme at jeg ikke er så mye i skobutikk lenger. I sportsbutikker får en jo gode joggesko for den som trenger en sko for brei fot og lav hæl, men noe for selskapsbruk er det jo ikke.

Heldig er disse mannfolka som får sko hvor tærne fritt kan bevege seg, og hvor hælen ikke er noe problem. Skofabrikkene er jo i utlandet, så å klage nytter det vel ikke så lenge vi kvinner går etter mote og utseende, funksjonalitet kommer vel sist?

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke