hacklink
17. sep
 
Kvinners valg om egen kropp

Publisert: 12.apr.2019 15:28
Oppdatert: 12.apr.2019 15:40

Jeg blir ganske irritert når jeg hører at det kanskje ikke skal være lov til å ta abort. Det er viktig at kvinner føler at de har et valg, beholde barnet eller å ta abort. Det kan være mange grunner til at en ønsker å ta abort, en av de kan være at kvinnen er i en vanskelig tid i livet, og at det å få et barn kan forverre situasjonen. Jeg er for abort fordi kvinner bestemmer over egen kropp og kan dermed gjøre hva de vil med kroppen sin. Det kan også være at fosteret er alvorlig sykt, og at legene klarer å finne ut det så tidlig at kvinnen kan ta abort.

Det kan også være at man blir gravid med tvillinger, og man finner ut at den ene er alvorlig syk. Da mener jeg det er greit med tvillingabort. Selv om måten man utfører tvillingabort kan virke litt brutal, mener jeg at det fortsatt er viktig å ha mulighet til å ta tvillingabort. Så lenge det er håp for hvertfall ett av fostrene overlever.

Det finnes to måter å ta abort på, kirurgisk og medikamentell. Medikamentell er at man tar en tablett når svangerskapet har vart mindre enn ni uker. Tabletten gjør at utviklingen av graviditeten stanser. Og kirurgisk abort må man ta før det har gått 12 uker. Da utvider legen livormorhalsen og fosteret blir sugd ut fra et rør. Personlig liker jeg medikamentell abort best, fordi jeg mener det er den minst brutale måten å avbryte et svangerskap på.

Jeg mener det er viktig at kvinner får et valg om å beholde barnet eller ta abort. Det kan være så mange viktige grunner til at en kvinne ønsker å ta abort. Fosteret kan være sykt, kvinnen kan være syk eller at man er for ung til å få barn.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke