16. sep
 
Kvotering = diskriminering

0
Publisert: 30.des.2015 04:00
Oppdatert: 30.des.2015 03:59

«Han Lars er dyktig, men vi velger hu Anne fordi hu er jente».

1. januar 2006 ble lover om kjønnsregulering i styrer trådt i kraft. Siden den tid har alt fra regjeringer til aksjeselskaper hatt styrer med minst 40 prosent av hvert kjønn representert. Formålet med slik politikk er at flere kvinner skal nå toppstillinger og få større innflytelse i samfunnet. Om bare noen få dager kan vi si at denne loven ble vedtatt for et tiår siden, og da kan vi spørre oss; Har det hjulpet?

Bare i løpet av 2015 fikk to av Norges største ASA (Yara og Telenor) nye konsernsjefer – hvorav begge disse var menn. Valget av ny konsernsjef i Telenor vakte større oppmerksomhet da enkelte heller mente det burde være en kvinnelig representant. Men har dette egentlig noe å si? Er det ikke viktigst at de bare gjør en god nok jobb?

Vi i Fremskrittspartiets Ungdom (FpU) er opptatt av at man skal velge personer til verv ut ifra hvilke egenskaper personen har til å fylle vervet, og ikke etter hvilket kjønn personen har. Det er viktigere å ha dedikerte styremedlemmer som er engasjert i å gjøre en god jobb enn styremedlemmer som er tilstede for å oppfylle en organisasjons vedtak eller samfunnsregulering. FpU mener det er en usaklig diskriminering å forskjellsbehandle mennesker ut fra fysiske premisser, og sier helt klart nei til kjønnskvotering i offentlig sammenheng.

Hedmark FpU har hatt årsmøte der det ble valgt nytt styre med Kari Helene Bekkelund som nyvalgt formann. Det nye styret har også en fordeling på 50/50 mellom jenter og gutter, så med andre ord har Hedmark Fremskrittspartiets Ungdom alle sosialisters idealfordeling i styret. Det har vi oppnådd uten kjønnskvotering. Alle personer i styret ble valgt ut ifra hvor godt egnet kandidatene var til å inneha vervet.

Snart begynner 2016 og vi lever i et moderne samfunn. Kvinner blir valgt inn i viktige posisjoner dersom de er egnet til det, og det gjør også menn. Holdninger i samfunnet går sakte, men sikkert mot holdninger som ikke diskriminerer ut ifra kjønn. FpU sier nei til kjønnskvotering i det offentlige, og ja til likestilling og rettferdighet.

Organisatorisk nestformann Hedmark FpU

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke