Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
La barn få være barn
Flyktningkrisen.

Publisert: 16.mar.2016 04:00
Oppdatert: 16.mar.2016 09:36

Alle her har vi vært barn. For de aller fleste fleste av oss har vi hatt en barndom preget av trygghet og stabilitet. Vi fikk lov å være barn, barn med iver, nysgjerrighet og livsglede. Vi fikk mat når vi var sultne, vi hadde tak over hodet og en varm seng å sove i. Vi var omringet av mennesker som var glade i oss.

For de aller fleste av oss vokste vi opp i en uskyldig verden. Hvor vi fikk leke, lære og hvor fremtidsutsiktene var lyse. Hvor de største problemene i verden var at vi ikke fikk være oppe så lenge vi ville, eller spise godteri hver dag.

Det er en barndom alle barn fortjener, dessverre er ikke dette barndommen alle kommer til å huske. For faktumet er at vi i dag står overfor den største humanitære krisen siden andre verdenskrig, millioner av mennesker er drevet på flukt, mennesker som hver dag lever under uanstendige forhold. Blant disse menneskene er mange enda barn.

Barn som skulle få vokse opp i trygghet blir revet vekk fra hjemmene sine og familien sin. Barn som egentlig skulle få leke og lære blir daglig utsatt for vold, krig og død. De blir sendt på flukt, på livsfarlige reiser gjennom Europa med et felles mål, å finne et sted de kan få en bedre fremtid.

Disse barna lever i konstant frykt og usikkerhet, frykt for terror, frykt for det som måtte vente dem, for de vet ikke hva som venter dem, om de får mat i morgen, om de kommer til å overleve morgendagen, om de noensinne kommer til å finne den tryggheten de søker. Dette er noe barn aldri skulle være nødt til å oppleve.

«Du må ikke sitte trygt i ditt hjem og si: Det er sørgelig, stakkars dem! Du må ikke tåle så inderlig vel den urett som ikke rammer dig selv!», skrev Arnulf Øverland i sitt dikt «Du må ikke sove».

Nettopp dette kan vi ikke gjøre. Det er vår plikt som medmennesker å hjelpe de i nød. En gang var vi flyktninger, vi flyktet fra krig og frykt. Når vi var som svakest ble vi vist varme og kjærlighet. Nå som vi står sterkere er det vår tur til å gi tilbake.

Så la barn være barn, la de vokse opp i trygghet, ikke krig.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke