17. sep
 
La HELE Stange bestå!
Debatten om kommunesammenslåing går videre. Den skaper mer og mer frustrasjon og sinne for mitt vedkommende. Først er Ap i Stange lunkne i valgkampen angående sammenslåing.

0
Publisert: 25.mai.2016 04:05
Oppdatert: 25.mai.2016 04:05

Så er det liksom greit og folkeavstemning sløyfes. Men nå skal det utredes sammenslåing med Hamar.

I og med at det er tre alternativer som skal sendes over til fylkesmannen, hvorfor var ikke utredning av Hamar/Stange med i Telemarksforskning sin undersøkelse da? Nå blir det jo et hastverksvedtak. Hastverk er lastverk, heter det. Hvorfor kommer vår kjære ordfører med dette nå like før utredningen skal leveres? Hvordan skal man stole på en slik opptreden?

Sammenslåing er framtidsrettet, sies det. Greit, men det sies ingenting om hvordan det hele skal organiseres, eller hvilke store fordeler det er for Stange kommune å stå sammen med Hamar. Nå står det i HA at Hamar må kutte i barnehager og omsorg. Ved en sammenslåing vil jo kuttene gjelde enda flere. Jeg har vondt for å forstå at innbyggerne i Stange vil få så mye mer ved en sammenslåing. Utkantene vil lide, er jeg stygt redd for. Hvor mange politikere i Hamar vet egentlig hvordan folk på Espa, Strandlykkja og i Åsvang har det og hvilke behov de har?

Hva skal Hamar med Ottestad annet enn skatteinntekter og utbygging av jordbruksområder. Vi må verne om den matjorda vi har og heller øke matproduksjonen enn å bygge det ned. Hamar har jo hele området fra Ingeberg og opp til Vangseter å bygge ut. Kirkebyenga skulle jo i Vang kommunes tid bygges ut og bli et flott område. Det ligger jo tross alt bare 11 km fra Hamar sentrum. Hva har skjedd der? Ingenting!

Stange har innbyggertall og areal som tilsier at vi kan stå alene på like linje som Ringsaker. Da må vi virkelig arbeide for å få industri til Stange. Vi må sette i gang fornuftig boligutbygging. Vi må gjøre noe for at Stange kommune skal bli en attraktiv kommune å bo i. Vi kan ikke bare sitte på gjerdet og vente og tro at saker og ting kommer dalende. Man er vel heller ikke sikker på hvordan framtida vil bli. Det skjer store forandringer ute i verden. Hva resultatet vil bli, vet vi vel ikke helt. En annen ting er, – hvorfor er det så bra med store kommuner i Norge når man ellers i Europa har små kommuner og synes det fungerer utmerket? Forskning viser at kommunesammenslåinger ikke alltid er så vellykket. Sentra dør ut. Noen har derfor til og med skilt lag igjen.

La hele Stange kommune bestå og jobb for å utvikle de gode muligheter vi har.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke