buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
 
La lekeplassen på Ajer være!

Publisert: 23.apr.2018 13:10
Oppdatert: 23.apr.2018 13:46

Planleggere i Hamar kommune har (så langt) vurdert at det er greit å beskjære lekeplassen på Ajer med 20 prosent for å gi plass til 16 omsorgsboliger. For noen er dette udramatisk. For barna på Ajer og barn fra tilgrensende områder som bruker denne plassen mye, er det selvfølgelig trist og provoserende.

Plassen pr. i dag er på fem mål, noe som er noe under de rammene kommunen har satt for en såkalt sentrallekeplass – som bør være på seks mål. Plassen slik den framstår er en spennende plass for barn nettopp ved det at den innenfor relativt snevre grenser allikevel rommer flere elementer; både lekeapparater, litt krattskog til å leke gjemsel i og en velholdt fotball/skøytebane og en akebakke. Helhetlig danner den en spennende og attraktiv lekeplass for barn. For oss som daglig ser hvilken yrende aktivitet som utspiller seg her hele dagen er det ubegripelig at man faktisk planlegger en betydelig forminskning.

Det er ikke slik at vi som vil beskytte denne lekeplassen ikke har forståelse for kommunens behov for både fortetting og for å finne egnede boliger for funksjonshemmede. For oss handler saken primært om at man skjærer store biter av en meget populær og godt opparbeidet lekeplass for barn. Dette gjør man ikke i 2018 i en kommune som sterkt posisjonerer seg som en kommune for barn og oppvekst.

Eksisterende tomt på Ajer som kommunen ønsker å utvikle er på tre mål. Man vil i tillegg ta ett mål fra lekeplassen. Det er forståelig at kommunen ønsker å utvikle tomten, men det må skje på annet vis. Finn et formål som lar seg prosjektere innenfor det arealet man disponerer på Ajer, og ikke reguler «vekk» store deler av en flott og veldrevet lekeplass.

De samfunnsmessige ulempene ved å bebygge deler av lekeplassen er i dette tilfellet klart større enn fordelene. Det er også slik at områdene rundt lekeplassen i dag er under kraftig utbygging; mange nye boenheter på Voll gård vil øke behovet for lekeplassen, ikke redusere det.

Vi må huske at det friarealet som eventuelt fjernes nå aldri kan fås tilbake. La lekeplassen være i fred!

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat