16. sep
 
La oss diskutere politikk, Bleness!

Publisert: 12.feb.2019 13:33
Oppdatert: 12.feb.2019 13:41

Det er trist å se hvordan redaktøren i HA 11. februar legger seg ned på personangrepsnivå i sin iver etter å skifte regjering. Det som kunne ha vært en leder som adresserer et historisk interessant poeng, nemlig en eventuell lederdebatt i Venstre, og hvis så, en legitim journalistisk vinkling, ender dessverre i en rekke påstander.

LES HAs lederkommentar 11. februar her.

Et par av redaktørens påstander må adresseres. Eventuelt burde man kanskje adressere Arne Strand, den trofaste Ap-redaktøren i Dagsavisen, som er den som i realiteten har skrevet hovedpoengene i denne lederen. Den stod å lese i Dagsavisen rett før HAs.

HA har rett i at episoden med Abid Raja var svært uheldig, noe Skei Grande har beklaget, og Raja tilgitt. HA har også rett i at Venstre for tiden gjør det dårligere på meningsmålingene flere steder enn det vi skulle ønske. Her kunne kanskje HA ha nevnt at Hamar er et hyggelig unntak, der vi på grunn av godt arbeid i lokalpolitikken, etter hvert har vokst oss større i oppslutning enn Venstre mange andre steder, og er Hamars fjerde største parti? HA kunne nevnt Stor-Elvdal og Våler kommuner, der Venstre oppnådde henholdsvis 18,5 prosent og 19,5 prosent forrige kommunevalg. Det ser ikke ut til å være i HAs partipolitiske interesse.

I lederen kommer HA i stedet med påstander om at WWFs medlemmer er «miljøfundamentalister», og at Skei Grande «…bruker gråt som virkemiddel for å vinne politiske diskusjoner». Ærlig talt, Carsten Bleness, har du belegg for disse påstandene? Hvis ikke, bryter du vel strengt tatt redaksjonelle føringer for god presseskikk?

HA er i sin fulle rett til å ha en politisk farget redaksjonell linje. La oss derfor holde oss til etterrettelige diskusjoner om politikk.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke