hacklink
17. sep
 
La oss heller promotere Innlandet

Publisert: 18.mar.2019 15:14
Oppdatert: 18.mar.2019 15:38

I HA 15. mars retter varaordfører i Hamar, Knut Fangberget, sitt blikk mot naboen i sør, Stange, les Ottestad, og et eventuelt fellesskap.

For ikke lenge siden var det Hamars ordfører, Einar Busterud, som var meget fornærmet over naboenes høsting av Hamars frukter på grener som hang over gjerdet fra «Edens Hage». Kan det være en antydning til frustrasjon i luften over å føle seg alene?

Knut Fangberget, manglet tydeligvis et fengende emne til Høyres landsmøte da han måtte gå på talerstolen med et for lengst utdebattert emne «Sammenslåing av Stange og Hamar».

Interessant at Fangberget tar opp denne saken nå når en i Stange i disse dager har fremlagt- og startet 1. gangs behandling av forslag til kommunens arealplan for 2019 – 2031.

Stange kommune er, i motsetning til Hamar, i den situasjon at vi har godt med areal å tilby for fremtidig vekst både innen næringsliv og privat boligbygging.

Fremtidens kommunikasjonslinje på vei- og jernbanesiden er snart i havn, og Stange kommune kan bare ønske alle interessenter for etablering velkommen.

Det er selvfølgelig en utfordring for Fangberget og hans kommune å se at naboen i sør stiller bedre rustet i konkurransen om fremtidens ekspansjon.

Samtidig virker det noe søkt at en kaster sitt blikk mot Stange kommune for å løse egne problemer, nemlig mangelen på areal.

Nå er det en gang slik at planer for utbygging av bolig og næring i Stange kommune er vel ivaretatt i gjeldende og fremtidig arealplanlegging. Det arbeides hardt for å vise omverden et Stange i utvikling og vekst hvor det er plass for alle.

Fangbergets utspill om plassproblemer for fremtidig ekspansjon i Hamar kommune, vil neppe løses i uoverskuelig fremtid ved sammenslåing med nabokommuner. Stange er noe mer enn Ottestad.

Skulle pågangen om etablering bli for stor i Hamar er vi i Stange klar til å ønske velkommen. Vi kan tilby det meste, også nærhet til kulturbyen Hamar.

Legg fusjoneringstanken død og la oss heller promotere «Innlandet» sammen! Vi har ikke «Stupetårnet», men du verden så nært det er.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke