Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
Skole: La ungene i grendene i Stange få beholde skolene sine, oppfordrer Marit Trosviken.Foto: Frank May, NTB scanpix
 
La skolen og folka rundt dem få leve
Skoledebattene for Stange har gått noen runder nå - en til tider hard og vond debatt. Har ofte måttet legge vekk avisa der og da – og ta den att for å lese senere.

Publisert: 01.mar.2017 14:09
Oppdatert: 01.mar.2017 14:16

For – jeg blir syk inni meg ved tanken på å legge ned godt fungerende skoler.

Det er uro og forandringer på alle plan i samfunnet. Det er nok nå. La folk være i fred med det som fungerer godt. La folk - unger og voksne – få lov til å være deltakere i sitt nærmiljø. La dem få lov å føle den gleden det er. Det er svært viktig for den mentale helsen.

Det har gjennom tider vært så mye prat om samarbeidet skole – heim. Dette er svært viktig for at skolen skal lykkes.

Det samarbeidet vil sjølsagt være lettere på den plassen der du føler nærhet. Foreldre kan delta – og mange besteforeldre engasjerer seg også for deltagelse i sin nærhet. Tror dere som styrer i Stange kommune at dette engasjementet vil bestå om skole og unger flyttes lengre vekk – til en plass de ikke føler nærhet og tilknytning til?

Barneåra går fort – la foreldra få hegne om sine barn enda mens de går i barneskolen.

Skolene har de siste åra satt av tid og timer til mer fysisk aktivitet. Kanskje det kan arbeides enda mer med aksjoner for å sykle/gå til sin skole i nærmiljøet? Gratis helsegevinst. Buss og lang veg til skolen er ikke ønskelig.

Som lærer i nesten 50 år har jeg fulgt med på reformer som skaper uro i skolen. La det være litt fred! La oss «i de grisgrente skoger» få lov å syns at det er bra å leve der. La det være liv laga.

La tida vise om det skjer framgang, tilvekst og utvikling. Ikke alle vil eller kan leve i de sentrumsnære delene av kommunen. Noen av oss vil leve i utkantene. Puss gjerne opp i Stange sentrum, fortett og bygg, men alt dette er ikke for oss alle.

Jeg begynner å eldes, og behøver kanskje ikke blande meg opp i dette. Men min konklusjon er klar: Dagens skole-struktur har bevist sin rett og bør få stå.

Til Ottestad og omegn: Har ikke dere fått stort nok kakestykke?

Til alle politikere i Stange som vil legge ned skoler: Til og med i et økonomisk overskuddsår vil dere skrape inn noen millioner fra skolebudskjettet! Mye vil ha mer, og fanden vil ha fler. Ja unnskyld, men ...

Dere har så mye annet å styre med – ta det først! La oss i bygdene få leve våre liv i fred. Ta hele kommunen i bruk – her er ubrukte ressurser!

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke