15. sep
Solplassen: Slik tenker Hamar kommune seg å bygge nye utleieboliger og omsorgsboliger øverst på Ajer/Volljordet. IllustrasjoN NSW
 
La Solplassen være i fred!
Kommunen har lyst til å bygge kommunale leiligheter på Solplassen, Ajer - og ja, vi naboer protesterer.

Publisert: 01.mar.2018 14:46
Oppdatert: 01.mar.2018 14:55

Huskestativet vårt med den store, runde huska har plass til mange. For hvert nye dytt kiler det i magen mens skyene på himmelen går frem og tilbake under lua.

Butikken, som egentlig er et klatrestativ, selger kronblader, kvister og et og annet tyggispapir, og betalingen er småstein og hestehov.

Etter en skattejakt på huk i gummistøvler hviler vårens første hvitveis mellom små fingre. Snart skal de hjem til et glass på kjøkkenbenken, som et lite takk for turen til hele nabolagets møteplass.

Når snøen har farget toppen vår, har vi den fineste akebakken. Der, midt i nabolaget, glitrer verdens høyeste, fineste fjell - og selv om turen opp med akebrettet er litt slitsom, så er det verdt det på vei ned igjen.

Skiløypene og skøyteisen vår ligger trygt pakket inn av skogen, barnehagen og husene vi kjenner så godt, og for hver time gjennom dagen skapes nye mønster fra raske skøyter som danser og leker sisten.

Når blåveisen spretter, så spretter den aller først akkurat her. Og når ettermiddagssolen takker for seg, er det toppen vår som får de aller siste strålene.

Derfor heter den Solplassen, og Solplassen vil vi gjerne beholde akkurat som den er - fordi dette stedet er så sentralt i uteleken for alle barna våre som bor, vokser og trives på Ajer.

Her er det plass til å være liten, det er trygt og det er stille.

Kjære kommune - dette er den lekeplassen vi har, og den blir brukt hver eneste dag, hele dagen, hele året. Har dere virkelig ikke flere steiner å snu?

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke