17. sep
 
La stasjonen ligge der den er og puss opp

0
Publisert: 25.mai.2016 04:09
Oppdatert: 25.mai.2016 04:09

Det er mange fordeler med å beholde stasjonen der den ligger. Mange som kommer med toget og har arbeidsplassen i gangavstand fra dagens stasjon og kan gå i stedet for å bruke buss, slik det må bli hvis stasjonen flyttes til Vikingskipet.

Jeg har vært på et par konserter i kulturhuset i det siste. Jernbanestasjonen ligger i gangavstand fra kulturhuset og kan spare mange bilturer og parkeringsplasser. Der jeg satt, kunne jeg høre at folk bak meg skulle ta toget og måtte passe tiden. Dessverre går siste tog fra Hamar så tidlig som klokka 22, men det er en annen sak. Etter hvert som folk blir eldre, er det mange som ikke kjører bil lenger, og toget er et ypperlig alternativ. Kort vei til kunstutstillinger, spisesteder, bibliotek, kino og konserter må være en stor fordel.

Det er fint å sitte på et utested i Strandgata når sola skinner og det glitrer i Mjøsa. Biltrafikk og eksos forstyrrer en del, toget veldig lite. Hvis traseen blir flyttet, er det lett å se for seg at området som ligger mellom Strandgata og Mjøsa kan bli utbygget. Det er supre tomter som jeg regner med at mange utbyggere gjerne vil sikre seg. Jeg kan se for meg mange fine blokker med leiligheter i høy prisklasse, og med terrasser og utsikt over Mjøsa. Men hvor blir det av Mjøsutsikten fra byen da? Den kan nok bli enda dårligere enn om utbyggingen av dobbeltsporet for jernbanen blir lagt langs dagens trase.

Nå bor jeg i Stange, og dit får vi dobbeltspor og har rask adkomst til hovedstaden. Men det er Hamar som er nærmeste by, og dobbeltspor til Hamar og Lillehammer må være noe vi står sammen om i hele Innlandet. Hvorfor man ikke valgte å bruke den gamle betegnelsen for området som er Opplandene, i stedet for dette navnet som høres så innadvendt ut, har jeg undret meg over mange ganger.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke