hacklink
18. sep
 
La Tingvold- bygget være!

Publisert: 04.mar.2019 14:45
Oppdatert: 04.mar.2019 15:32

Tirsdagens Hamar Arbeiderblad med tittelen «Partiene i full krig om Tingvold-bygg» får en til å reise bust. Hvorfor skal Tingvold som kulturhus bygges ut med 98,5 millioner? Det er å kaste penger ut av vinduet. Vi har så mange forsamlingslokaler innad i kommunen som kan brukes til forskjellige aktiviteter. Med kulturhus på Hamar, så får vi to kulturhus innenfor en radius på 12 kilometer og 10 minutter med bil og buss.

Jeg er enig med Aasa Gjestvang og Truls Gihlemoen at dette er forkastelig. Det er andre ting som er mye viktigere, nemlig helse og omsorg og vedlikehold av skoler.

Helge Bjørnsen hilser et kulturløft velkommen, men det er så mange andre plasser som lag og foreninger kan bruke. Det er mye likere at Stange og Hamar samarbeider med de forskjellige arrangementene i Hamar kulturhus, for med to kulturhus innenfor en radius av 12 kilometer så kan det skje at det ene går med underskudd og det andre med overskudd. Det er derfor mye bedre at det samarbeides over kommunegrensene. Før kulturhuset på Hamar kom, så var det ikke verre enn at folk tok tog, buss og bil til Oslo for å se en forestilling. Ta dette til etterretning.

Jeg har liten tro på at politikere har liten tro på at et teater og en konsert kan gå lokalt utenom å bygge stort, se debatten side 18 i HA hvor det blir spurt om galskapen har nådd nye høyder i Stange? Ja, jeg bare spør og stiller med bak debatten.

Bruk vettet og plasser pengene et annet sted hvor det er mer bruk, nemlig helse og bolig, skole og barnehage, bare for å ha nevnt. Tingvold er bra slik det er i dag. Lytt til lokalbefolkning og ikke ta avgjørelser over hodet på oss. Det er ikke derfor vi har valgt dere inn. Tenk at til høsten er det kommunevalg, da har dere noe å tenke på. Nei, la Tingvold være slik det er, det er hva lokalbefolkningen ønsker om man blir spurt. Alt annet vil være absurd. Vi må ta en og en ting om gangen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke