Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Læringseffekt?
Hamar kommune er blitt et stjerneeksempel på dårlig økonomisk styring og budsjettering.

Publisert: 09.jul.2015 04:00
Oppdatert: 09.jul.2015 08:21

Etter «Briskeby-skandalen», som kostet kommunen millioner, ble det vedtatt i kommunestyret, at man skulle bruke Lynx-rapporten som en læringseffekt. En rapport til over 10 millioner, om jeg husker rett.

Siden har det gått slag i slag, med overskridelser og elendig budsjettering. Kan nevne Kulturhuset m/torget og parkeringshuset under Vestre torg, Ankerskogen, Børstad Idrettspark, Strandgata og ikke minst Stupetårnet. Alle i millionkroners klassen.

Da nevner jeg ikke engang driftskostnadene som har skutt i været. At Hamar er blitt en fin by, er det ingen tvil om, men til hvilken pris, og hvor er det blitt av primærtjenestene, som skriker etter ekstra bevilgninger?

Kan også i en bisetning nevne sparkingen av en rådmann til tre millioner, som allmennheten aldri har fått vite årsaken til.

Men det verste er faktisk at ingen partier har laget noen planer på hvordan man skal behandle Hamars økonomiske uføre.

Svaret er tydeligvis høyere eiendomsskatt og topp kommunale avgifter. Noe som ikke rimer med Hamars intensjoner om å få flere arbeidsplasser og flere innbyggere.

Økningen av innbyggerne ligger stort sett på innvandring, som kun så langt, har gitt oss en økning i Hamars sosiale utgifter. Så det ser ut til at Hjemmesitterpartiet, ligger an til å gjøre et godt valg i Hamar, for det ser ikke ut til at det spiller noen rolle hvem som styrer skuta.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke