Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Landbruk og rovdyr på agendaen

Publisert: 01.nov.2016 15:48
Oppdatert: 01.nov.2016 15:50

Jeg vil gjerne takke redaktøren i HA for å følge opp ulvesaken i MDG. Takk til HA og Carsten Bleness for deres bidrag til å sette sammenhengen mellom et bærekraftig landbruk og hvordan vi forvalter rovdyrstammene våre på agendaen. Og takk til Ola Tronsmoen for forslag til løsninger. Jeg vil gjerne understreke at Hamar MDG ikke har behandlet rovdyrspørsmål i det hele tatt, og at jeg aldri har uttrykt meg på vegne av Hamar, men forsøkt å gi uttrykk for et politisk dilemma i fylkeslaget, som vi har jobbet med å få gehør for.

MDG er heldigvis ikke bare et rovdyrparti. Talsperson Une Aina Bastholm har jobbet med bærekraftig landbrukspolitikk over tid, og jeg er medlem i MDG på grunn av vår landbrukspolitikk og klimapolitikk.

Men når fokuset skal settes og beslutningene skal tas, gjøres det jo somregel der befolkningen er størst, og det er sjelden det er hos oss på bygda, selv om det er vi som må bære konsekvensene. Dette gjelder i nesten alle partier, men jeg skulle ønske det ikke var tilfelle i mitt eget parti.

Konsekvensen av dette for meg, blir å brette opp ermene, finne de klimavennlige og bærekraftige løsningene som fungerer her i Hamar, bidra til løse konfliktene mellom gårdbrukere og rovdyrforkjempere her i Hedmark hvor skoen trykker, og gjøre en forskjell på eget tun og i eget lokalsamfunn. Det er tross alt der vi alle kan gjøre en forskjell. Vi kan ikke be noen andre om å redde planeten. Vi har ikke myndighet til å endre adferd andre steder enn her vi bor, derfor må det grønne skiftet begynne med oss selv, på Hamar.

Et godt første tiltak er å spise opp maten sin, kjøpe den fra en bonde i distriktet, eller dyrk noe av det en trenger i en verandakasse. Så vil jeg jobbe for at kommunens innkjøpsordninger og institusjoner bidrar til det samme

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke